Μπριζόλες χοιρινές tomahawk στο φούρνο

  • Ζουμερές και γευστικές: Η μέθοδος ψησίματος στο φούρνο διατηρεί την υγρασία της μπριζόλας, με αποτέλεσμα να είναι ζουμερή και γευστική.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η μαρινάδα είναι απλή και γρήγορη, ενώ το ψήσιμο στο φούρνο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
  • Εντυπωσιακή παρουσίαση: Το tomahawk είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι κρέατος που θα τραβήξει τα βλέμματα στο τραπέζι σας.

Προτάσεις:

  • Για μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ήπια μαρινάδα.
  • Σερβίρετε την μπριζόλα με ψητά λαχανικά ή πατάτες για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
  • Αν θέλετε να κάνετε την μπριζόλα πιο τραγανή, μπορείτε να την ψήσετε για λίγα λεπτά στο grill στο τέλος.

Συνολικά:

Η μπριζόλα tomahawk στο φούρνο είναι μια νόστιμη και εντυπωσιακή επιλογή για ένα κυριακάτικο γεύμα. Αν και το ψήσιμο στο φούρνο μπορεί να διαρκέσει αρκετά, η μέθοδος αυτή είναι εύκολη και διατηρεί την υγρασία της μπριζόλας.

Υλικά Συνταγής

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτάκι μπίρα
1 ½ κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
4-5 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις μπριζόλες, τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με την μπίρα, τη μία κουταλιά από το βούτυρο, το μέλι και τη μουστάρδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού. Τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τις μπριζόλες στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον μία ώρα.

Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ταψί. Αλατίζουμε και περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα της μπίρας και το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Στο διάστημα αυτό τις γυρίζουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές, εγω ανάβω λιγο και το γκριλ.

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες σε χύτρα ταχύτητας

Υλικά:

περίπου 1 κιλό πατάτες
700 γρ χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα (4 τεμ.)
3 κ.σ. λάδι
1 κουτ ξερή ρίγανη
1 κουτ λευκό κρασί
1 κουτ νερό
2 φύλλα δάφνης
αλάτι ή καρύκευμα για όλες τις χρήσεις για να καρυκεύσετε τις πατάτες και τις κοτολέτες
μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

1 Στον πάτο μιας χύτρας ταχύτητας βάζουμε τις καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια πατάτας.
Καρυκεύουμε με αλάτι (ή καρύκευμα για όλες τις χρήσεις) και αποξηραμένη ρίγανη.
Ρίχνουμε από πάνω το κρασί, το νερό και το λάδι.
2 Από πάνω τακτοποιούμε προ-καρυκευμένες μπριζόλες με αλάτι ή καρυκεύματα για όλες τις χρήσεις.
3 Πασπαλίζουμε με πιπέρι για γεύση.

4 Κλείστε το καπάκι της χύτρας ταχύτητας.
Βάλτε το σε υψηλότερη φωτιά με ανοιχτή τη βαλβίδα.
Μόλις αρχίσει να σφυρίζει, κλείστε τη βαλβίδα και μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Μαγειρέψτε για 35-40 λεπτά.
Στη συνέχεια, απελευθερώστε σταδιακά τη βαλβίδα και ανοίξτε το κάλυμμα.
5 Το κρέας γίνεται απίστευτα τρυφερό!
Σερβίρετε τις μπριζόλες όσο είναι ακόμα ζεστές. Εκτός από τις πατάτες, πρόσθεσα και μια ψητή πιπεριά για έξτρα γεύση. 🙂

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της annieandjeff

Προηγούμενο άρθροΣτιφάδο κουνέλι-κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΑπλή και Νόστιμη Τούρτα Μπισκότο με Ξηρούς Καρπούς: Ιδανική για Όλες τις Περιστάσεις