Υλικά:

500 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας (2 x 250 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη άχνη
3 πακέτα περίπου μπισκότα πτι-μπερ
Γάλα
Λικέρ (1-2 κουτ.σούπας)
Κακάο όσο θέλετε
Τρούφα
Προαιρετικά:
(Καβουρδισμένο ψιλοκομμένο αμύγδαλο)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει, περίπου 8-10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε φρέσκο γάλα τόσο ώστε να μπορούμε να βουτάμε τα μπισκότα. Ρίχνουμε και λίγο σπιτικό λικέρ της αρεσκείας μας να το αρωματίσουμε. Περίπου 1-2 κουτ. της σούπας (ανάλογα τα γούστα).
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα να βραχούν αλλά χωρίς να ‘’τραβήξουν’’ πολύ γάλα για να μην μουλιάσουν, ώστε να μπορούμε να τα στρώσουμε.

Αφού κάνουμε την πρώτη στρώση καλύπτουμε με την κρέμα βουτύρου.
Εγώ το επόμενο βήμα δεν το ακολουθω
(Ρίχνουμε τρούφα και καβουρδισμένο αμύγδαλο).
Βάζουμε πάλι μπισκότα κ στην συνέχεια κρέμα βουτύρου κ επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία .

Ρίχνουμε στην επιφάνεια τρούφα , (εγώ το καβουρδισμένο αμύγδαλο δεν το βάζω γιατί θέλω να μου θυμίζει της μαμάς μου το γλυκό)!!
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει η κρέμα. Ιδανικά το φτιάχνουμε από την προηγούμενη.

H Συνταγή είναι της κας Λένα Λενάκι