Υλικά (15-17 τεμ.)

210 γρ αλεύρι
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ σόδα
1/2 κουτ.γλ αλατι
1,5 κουτ.γλ κανέλα
1/2 κουτ.γλ μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. αλεσμένο τζίντζερ
250 γρ ζάχαρη
120 ml φυτικό λάδι (110 g)
240 γρ πουρέ κολοκύθας
2 μεγάλα αυγά
50 ml γάλα

+ 30…50 γρ σοκολάτα (έχω μαύρη + γάλα)

Τα μάφινς πρέπει να ψηθούν στους 180 – 20…25 λεπτά.

Εκτέλεση:

Προετοιμασία:

Βεβαιώσου ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Ετοιμάσε τα χάρτινα φορμάκια μέσα στη φόρμα για μάφινς.

Μείγμα ξηρών υλικών:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και ανακάτεψε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε καλά τα αυγά, το φυτικό λάδι, το γάλα και τον πουρέ κολοκύθας.

Πρόσθεσε το μείγμα των υγρών υλικών στο μείγμα των ξηρών υλικών.
Ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Πρόσεχε να μην ανακατέψεις υπερβολικά, καθώς μπορεί να σκληρύνει το μείγμα.

Προσθήκη σοκολάτας:

Αν θέλεις να προσθέσεις σοκολάτα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Ψιλοκόψε τη σοκολάτα και ανακάτεψέ τη απαλά με τη ζύμη.

Γέμισε τα χάρτινα φορμάκια περίπου στα 2/3 με τη ζύμη.

Τοποθέτησε τη φόρμα με τα μάφινς στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βάλεις στο κέντρο ενός μάφιν να βγει καθαρή.

Αφού κρυώσουν ελαφρώς, βγάλε τα μάφινς από τη φόρμα και άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.

Συμβουλές:

Πουρέ κολοκύθας: Μπορείς να φτιάξεις τον πουρέ κολοκύθας μόνος σου ή να αγοράσεις έτοιμο.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην  κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον  λογαριασμό μας στο Instagram , όπου σας περιμένουν τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.