Muffins με σπανάκι και τυρί

Υλικά

330 γρ. καθαρισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι (μπορείτε να βάλετε λιγότερα, αν προτιμάτε. Αφαιρέστε τους μίσχους από τα φύλλα σπανακιού)
1 λίτρο βρασμένο νερό
300 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
3 γρ. αλάτι (εάν η φέτα που χρησιμοποιείτε είναι πολύ αλμυρή, μπορείτε να την παραλείψετε ή να βάλετε δύο φορές λιγότερο)
3 αυγά
250 γρ. γιαούρτι
250 ml γάλα
100 γρ. ηλιελαίου
200 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το βραστό νερό πάνω από το σπανάκι. Αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Σουρώστε το σπανάκι, πιέστε όλο το νερό από το σπανάκι και ψιλοκόψτε το σε μικρά κομμάτια.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά ν αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, γάλα και λάδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και στη συνέχεια το σπανάκι.

Θρυμματίστε τη φέτα με τα δάχτυλά σας και ρίξτε τη και αυτή στο μείγμα.
Ανακατέψτε τα πάντα καλά με μια σπάτουλα,έως ότου όλα τα υλικά να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες muffins αφού τις έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Μην γεμίζετε υπερβολικά τις θήκες αφήστε το μείγμα να είναι λίγο κάτω από την κορυφή του καθενός.
Προθερμάνετε το φούρνο (με ανεμιστήρα) στους 180 C.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.
Αφήστε τα muffins στις θήκες για περίπου 15 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε. Καλή επιτυχία

Find More delicious Recipes Here

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό σοκολάτας με βελούδινη γεύση
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα λαχταριστή νόστιμη και εύκολη