Εκμέκ κανταΐφι.

Σε ταψί με διάμετρο 32 εκ και ύψος 8 εκ
500 γρμ φύλλο κανταΐφι
250 γρμ βούτυρο λιωμένο
Ανοίγουμε καλά το Κανταιφι το στρώνουμε στο βουτυρωμενο ταψί μας και το βρέχουμε με το βούτυρο. Ψηνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει 25 με 30 λεπτά.


Σιρόπι
Ένα καλά δεμένο σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου με ότι άρωμα μας ευχαριστει.
4 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια μέλι
Φλούδα από 2 πορτοκάλια
Μία κουταλια λεμόνι
βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το λεμόνι σε κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να πάρουμε ένα καλά δεμένο σιρόπι ενώ ταυτόχρονα αφαιρούμε τους αφρούς.
στο τέλος αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού προσθέτουμε την κουταλιά το λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει.


Κρέμα
Η συνταγή για την κρέμα είναι της Τζένης.
1 λίτρο γάλα
Μία κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κρόκους αυγών
2 κουταλιές βούτυρο
1 βανιλια
Κρατάμε κατά μέρος μία κούπα γάλα μέσα στην οποία διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.μόλις πάει να πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος με το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα.μόλις η κρέμα μας πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε μέσα τους 2 κρόκους αυγού και το βούτυρο και ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα.


Για την επικάλυψη
Μισό λίτρο κρέμα γάλακτος μία κουταλιά άχνη ζάχαρη
Η κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη χτυπιέται μέχρι να έχουμε μία αφράτη σαντιγί . Αν θέλουμε προσθέτουμε μία κάψουλα βανίλιας.


Συναρμολόγηση
Μόλις βγει το κανταΐφι μας από το φούρνο το σιροπιάζουμε με το σιρόπι μας παγωμένο. Αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει όσο σιρόπι χρειάζεται και όσο περισσεύει το αφαιρούμε. (Εδω το ξέχασα)Μόλις έχει παγώσει η βάση μας στρώνουμε την κρέμα.Το βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και μόλις έχει παγώσει η κρέμα απλώνουμε τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με κανέλα και στολίζουμε είτε με κερασάκια όπως εδώ η με Αιγίνης ψιλοκομμένο.

 

ΠΗΓΗ Τσιλιμιγκακη Χρυσα

 

Προηγούμενο άρθροΕτσι γίνετε η πραγματική ζεστή σοκολάτα
Επόμενο άρθροΜπανανοψωμάκια