Νηστίσιμοι κουραμπιέδες

Αυτοί οι νηστίσιμοι κουραμπιέδες είναι μια πραγματική απόλαυση, γεμάτοι γεύση και άρωμα που θα σας ξετρελάνουν. Η υφή τους είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακιά στο εσωτερικό, ενώ η γλυκιά γεύση τους ισορροπεί τέλεια με το πικάντικο άρωμα του πορτοκαλιού.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτών των κουραμπιέδων:

  • Νηστίσιμοι: Κατάλληλοι για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν μια vegan διατροφή.
  • Φτιαγμένοι με αγνά υλικά: Χωρίς βούτυρο ή αυγά, μόνο με φυτικά υλικά όπως ηλιέλαιο, ξηρούς καρπούς και χυμό πορτοκαλιού.
  • Εύκολοι στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζεται μίξερ.
  • Πολύ νόστιμοι: Η τραγανή υφή, η γλυκιά γεύση και το αρωματικό πορτοκάλι τους κάνουν ακαταμάχητους.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, όπως αμύγδαλα, φιστίκια ή καρύδια.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χυμό πορτοκαλιού με χυμό λεμονιού ή χυμό μανταρινιού.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τους κουραμπιέδες με άχνη ζάχαρη πριν τους σερβίρετε.

Είτε νηστεύετε, είτε ακολουθείτε μια vegan διατροφή, είτε απλά θέλετε να απολαύσετε ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό, αυτοί οι νηστίσιμοι κουραμπιέδες είναι η τέλεια επιλογή!

Υλικά:

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 πορτοκάλι (χυμός από το μισό)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Αλεύρι όσο πάρει (για μια σφιχτή ζύμη)
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού όπου μέσα εχουμε διαλλύσει τη σόδα , ανακατεύοντας καλά.
Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και έπειτα τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού για επιπλέον γεύση.
Φροντίστε να μην παραψήσετε τους κουραμπιέδες, γιατί θα σκληρύνουν.
Μπορείτε να διατηρήσετε τους κουραμπιέδες σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Σαουτη

Προηγούμενο άρθροΠρασόρυζο: Η τέλεια συνταγή για ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα
Επόμενο άρθροΑφράτα Τσουρέκια με Ίνες: Το μυστικό για τέλεια υφή (Χωρίς Μίξερ)