Αυτοί οι νηστίσιμοι κουραμπιέδες είναι μια πραγματική απόλαυση, γεμάτοι γεύση και άρωμα που θα σας ξετρελάνουν. Η υφή τους είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακιά στο εσωτερικό, ενώ η γλυκιά γεύση τους ισορροπεί τέλεια με το πικάντικο άρωμα του πορτοκαλιού.

Υλικά:

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 πορτοκάλι (χυμός από το μισό)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Αλεύρι όσο πάρει (για μια σφιχτή ζύμη)
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού όπου μέσα εχουμε διαλλύσει τη σόδα , ανακατεύοντας καλά.
Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και έπειτα τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού για επιπλέον γεύση.
Φροντίστε να μην παραψήσετε τους κουραμπιέδες, γιατί θα σκληρύνουν.
Μπορείτε να διατηρήσετε τους κουραμπιέδες σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Σαουτη