Θέλετε να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας με ένα ωραίο κέρασμα; Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς! Σε τιμή 24 τεμαχίων λιγότερο από 5 ευρώ, μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμα και οικονομικά γλυκάκια, τα οποία θα είναι το γλυκάκι για κάθε περίσταση.

Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεση και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Μπορείτε να το προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά:

1 φλιτζάνι βρώμη (τριμμένη σε αλεύρι στο multi)
1 φλιτζάνι μπισκότα digestive (τριμμένα στο multi)
1 φλιτζάνι φυστίκι αράπικο (τριμμένο στο multi – κρατήστε λίγο χοντροκομμένο για το περιτύλιγμα)
3 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη (Βιτάμ)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3/4 φλιτζανιού νερό
Κουβερτούρα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το μέλι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη βρώμη, τα τριμμένα μπισκότα και το μεγαλύτερο μέρος από το τριμμένο φυστίκι.
Ρίχνουμε το μείγμα κακάου στο μπολ με τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια, περίπου 2 εκ. σε διάμετρο.
Βουτάμε κάθε μπαλάκι στα χοντροκομμένα φιστίκια, πιέζοντας ελαφρώς για να κολλήσουν.
Προαιρετικά, κάνουμε μια μικρή λακούβιτσα στο κέντρο κάθε μπαλάκι και ρίχνουμε λίγη λιωμένη κουβερτούρα.
Τοποθετούμε τα κερασματάκια σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στα ξηρά υλικά και άλλα ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, όπως καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια.
Αντί για κουβερτούρα, μπορείτε να γαρνίρετε τα κερασματάκια με σταγόνες σοκολάτας, τριμμένο κακάο ή ζάχαρη άχνη.
Τα κερασματάκια διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες.

Το κόστος της συνταγής υπολογίζεται περίπου στα 4 ευρώ, ανάλογα με τις τιμές των υλικών στην περιοχή σας.

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με αλεύρι ολικής μέλι και ελαιόλαδο
Επόμενο άρθροΓαρίδες Σαγανάκι της Φλώρα