Υλικά 65-70 τμχ
125 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
125 γραμμάρια νερό
280 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κονιάκ
250 γραμμάρια ηλιέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
30 γραμμάρια άρτυμα λεμονιού
850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
Λίγο λάδι για τον πάγκο και τα χέρια
150 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το άρτυμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Στο υγρό μείγμα, προσθέτουμε τη σόδα μαγειρικής και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε όλο το αλεύρι μέσα στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Εφόσον ανακατευτεί το μείγμα, συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Λαδώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο.
Παράλληλα, στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου.
Λαδώνουμε με λίγο λάδι τα χέρια μας και ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια.
Παίρνουμε ζύμη περίπου 30 γραμμάρια, πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα βουτάμε μέσα στο σουσάμι.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσει η ζύμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν στο ταψί πριν τα σερβίρουμε.