Νόστιμα Ζυμαράκια με άχνη – μέλι – μαρμελάδα

 

Συστατικά

Εδώ είναι αυτό που χρειάζεστε:
600 γρ αλευρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγα
7 g ξηρής ζύμης
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλιτζάνιου ζάχαρη
100 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου
μια πρέζα αλάτι
λάδι της επιλογής σας για το τηγάνισμα – χρησιμοποιήσαμε σπορέλαιο


1. Προσθέστε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και τη ζάχαρη και βάλτε το στην άκρη για να ενεργοποιήσετε τη μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα μαγιάς, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο και δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια σας μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη σαν ψωμί. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο γάλα ή αλεύρι εάν χρειαστεί μέχρι να γίνει η ζύμη σας ελαστική και όχι κολλώδης. Αφήστε τη ζύμη στο μπολ και σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα για 30 λεπτά ή έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος.
2. Αφού η ζύμη σας έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος, αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας σας και ζυμώνετε τη ζύμη μέχρι να φύγουν όλες οι φυσαλίδες αέρα. Χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να ισιώσετε τη ζύμη σας και κόψτε μεγάλες λωρίδες.

Κόψτε ξανά σε μικρότερα ορθογώνια κομμάτια, κάνοντας το κόψιμο σε μια διαγώνιο.

3. Κάντε μια μικρή τρύπα στο κέντρο του ορθογωνίου και τραβήξτε τις πλευρές της ζύμης μέσα από την τρύπα σε σχήμα τόξου, όπως φαίνεται παρακάτω.


Σχηματίζοντας ζύμη σε σχήματα
4. Σε ένα τηγάνι, θερμαίνετε το λάδι. Όταν το λάδι είναι πολύ ζεστό, αφήστε τα ζυμαράκια ένα προς ένα.
Γυρίστε τα και στις δύο πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Μπορεί να καταναλωθούν ζεστά ή κρύα. Μας αρέσει με η ζάχαρη άχνη .
5. Μπορείτε να κάνετε διαφορετικά σχήματα και να τα έχετε με μαρμελάδα, nutella.


6. Απολαύστε!

Προηγούμενο άρθροΟ Πλαστός της Καρδίτσας
Επόμενο άρθροΔεν θα αλλάξετε αυτή την συνταγή για ΚΕΙΚ