Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα

Αυτή η νηστίσιμη σοκολατόπιτα είναι ένα πραγματικό αριστούργημα! Η υφή της είναι αφράτη και υγρή, ενώ η γεύση της πλούσια και σοκολατένια. Το σιροπι σοκολάτας που την περιβάλλει την κάνει ακόμα πιο ζουμερή και λαχταριστή.

Τι μου άρεσε:

  • Η πλούσια γεύση σοκολάτας
  • Η αφράτη και υγρή υφή
  • Το ζουμερό σιροπι σοκολάτας
  • Η ευκολία στην παρασκευή
  • Τα υλικά που είναι εύκολα διαθέσιμα

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την σοκολατόπιτα με παγωτό ή σαντιγί.

Συνολικά:

Αυτή η νηστίσιμη σοκολατόπιτα είναι ένα εξαιρετικό γλυκό για όσους θέλουν να απολαύσουν μια γευστική και υγιεινή επιλογή. Είναι εύκολη στην παρασκευή και σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Βαθμολογία: 5/5

Υλικά

Παντεσπάνι

2 κούπες νερό 2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
10 κ. σούπας σπορέλαιο
7 κ. σούπας κακάο
2 κ. σούπας ξύδι
1 κ.γλυκού σόδα
1 μπέικιν
2 βανίλιες, ή ξύσμα πορτοκαλιού,ή λεμονιού.

Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
3 κ. σούπας κακάο
Ένα μικρό κομμάτι κουβερτούρα 50 γρ.

Γλάσο
1 κούπα νερό
8 κ. σούπας ζάχαρη 4 κ. σούπας κακάο
2 κ. σούπας βιτάμ
2 κ. σούπας άνθος αραβοσίτου ή νισεστέ 1 βανίλια
Το ένα πολ βάζει όλα του
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω όλα τα
υγρά,ανακατεύω και στην συνέχεια όλα τα στερεά.
Αδειάζω σε ταψί λαδωμένο και αλευρωμένο
(διαστάσεις ταψιού 35x30cm) και ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά. Ανάλογα με τον φούρνο…δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα…
Ετοιμάζω και το σιρόπι… όλα τα υλικά μαζί.
Μόλις βράσει κλείνω το μάτι.. Βγάζω το παντεσπάνι και σιροπιάζω (κρύο σιρόπι).
Για το γλάσο…βάζω νερό,ζάχαρη, κακάο (διαλύω το νισεστέ με λίγο νερό). Μόλις βράσουν ρίχνω το διαλυμένο νισεστέ ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Προσθέτω και το βούτυρο..ανακατεύω και ρίχνω στο ταψί…
Μπορεί να γίνει και σκέτο κέικ σε φόρμα…
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτη συνταγή με μοσχαρίσιο κιμά και πατάτες!
Επόμενο άρθροΜπάμιες με κοτόπουλο: Η συνταγή της γιαγιάς