Μπριάμ στο Φούρνο

Αυτό το μπριαμ στο φουρνο είναι ό,τι πρέπει για όσους αναζητούν ένα γρήγορο, υγιεινό και νηστίσιμο γεύμα. Το μπριάμ φούρνου είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που φτιάχνεται με διάφορα λαχανικά ψημένα στο φούρνο. Είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και έχει πλούσια γεύση.

Υλικά:

1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνατες
4-5 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
4-5 μελιτζάνες, κομμένες σε κομάτια
2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 ντομάτες, κομμένες σε κοματια
2 πιπεριές κόκκινες ή πράσινες, κομμένες σε λωρίδες
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1/2 λεμόνι σε φέτες (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι γλυκό κόκκινο, ρίγανη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το λεμόνι (αν θέλουμε), το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να επικαλυφθούν όλα τα λαχανικά με το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, με φέτα αν δε νηστευουμε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο μπριάμ, όπως φασολάκια, κρεμμύδι ή σέλινο.
Αν θέλετε πιο πικάντικο μπριάμ, μπορείτε να προσθέσετε καυτερό πιπέρι.
Μπορείτε να ραντίσετε το μπριάμ με λίγο ακόμα ελαιόλαδο πριν το ψήσετε.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΓευστικές Κολοκυθοπατάτες με Λεμόνι και Φρέσκα Βότανα
Επόμενο άρθροΤούρτα Μπισκοτίνο