Νηστίσιμο Σάμαλι με Ινδοκάρυδο του Ονείρου

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτό το Νηστίσιμο Σάμαλι με Ινδοκάρυδο ξεπερνάει κάθε προσδοκία! Η υφή του είναι αφράτη και βελούδινη, ενώ η γεύση του συνδυάζει γλυκιά αρμονία με εξωτικές πινελιές από το ινδοκάρυδο. Κάθε μπουκιά αγγίζει τον ουρανίσκο με μια αίσθηση ονείρου, αφήνοντας μια γλυκιά και ζεστή αίσθηση που μένει για ώρα.

Τι κάνει αυτό το σάμαλι ξεχωριστό:

  • Η αφράτη υφή: Το σιρόπι απορροφάται τέλεια, δημιουργώντας ένα σάμαλι που δεν είναι σκληρό ή στεγνό, αλλά ζουμερό και αφράτο.
  • Η γεύση του ινδοκάρυδου: Η προσθήκη ινδοκάρυδου δίνει μια εξωτική και ιδιαίτερη γεύση στο σάμαλι, που το κάνει να ξεχωρίζει από τα κλασικά σιροπιαστά.
  • Η ευκολία στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ακόμη και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
  • Η νηστίσιμη εκδοχή: Το σάμαλι αυτό μπορεί να το απολαύσει ο καθένας ακόμη και την περίοδο της νηστείας μια και δεν περιέχει κανενα ζωικό προιον.

Συνοψίζοντας:

Εάν ψάχνετε για ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει, γευστικά και οπτικά, το Νηστίσιμο Σάμαλι με Ινδοκάρυδο του Ονείρου είναι η ιδανική επιλογή. Ετοιμάστε το για να γλυκάνετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, και απολαύστε μια εμπειρία γευστικής απόλαυσης!

Μερικές επιπλέον σκέψεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο σάμαλι, όπως σταφίδες, ξύσμα πορτοκαλιού ή κανέλα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε (αν δεν νηστεύετε) το σάμαλι με μια σέσουλα γιαούρτι ή παγωτό.
  • Το σάμαλι διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Υλικά

500 γρ Γάλα Καρύδας
250 γρ Χυμό Πορτοκάλι
500 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
Ξύσμα από ένα Λεμόνι και Πορτοκάλι
70 γρ Ινδοκάρυδο
40 γρ Μπεικιν Παουντερ
500 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό

Για το Σιρόπι
650 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
750 γρ Νερό
2 Φλούδες Λεμόνι
1 Δάκρυ Μαστίχα Χίου

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας ένα μεγάλο μπολ το γάλα καρύδας το φυσικό χυμό πορτοκάλι τη ζάχαρη τις βανίλιες το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Εxtra tip για πιο πλούσια γεύση θα σας πρότεινα να χρησιμοποιήσετε το γάλα καρύδας το οποίο βρίσκεται στη μεταλλική συσκευασία όπου υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα το μπέικιν πάουντερ το ψηλό και χοντρό σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι ώστε να ανακατευτούν καλύτερα

Εχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά υλικά από το σιμιγδάλι αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό λαδωμένο ταψί με διάμετρο
33 εκατοστά και απλώνουμε ομοιόμορφα
Αφού απλώσουμε ομοιόμορφα το γλυκό διακοσμούμε φυστίκια αιγίνης όπως έκανα εγώ ή λευκό αμύγδαλο και στη συνέχεια σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού με μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Μετά τη μία ώρα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει επιφάνεια. Ετοιμο ψημένο και μοσχοβιλιστό το σάμαλι μας λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Σιροπιάζουμε το ζεστό σάμαλι με το ζεστό σιρόπι το αφήνουμε να απορροφηθεθ καλα καλό θα είναι να παραμείνει και για ένα
ολόκληρο βράδυ και επίσης μπορείτε να κάνετε το κόλπο που σας έχω δείξει με την μεμβράνη

Προηγούμενο άρθροΚαρυδωτά με κρέμα και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚανταΐφι με καρύδια: Η τέλεια ισορροπία τραγανού και σιροπιασμένου!