Oreo CheeseCake

Απαραίτητα προϊόντα:

για την βάση:
2 πακέτα μπισκότων “Πτι Μπερ’ κακάο 230 γραμμάρια το καθένα
100 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου
100 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
5-6 κουταλιές φρέσκο ​​γάλα

για την κρέμα:
200 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
400 γραμμάρια ξινή κρέμα ή γιαούρτι
3 πακέτα τυριού κρέμας

για την γκαναζ:
200 γραμμάρια σοκολάτας
200 ml κρέμα γάλακτος
40 γραμμάρια βουτύρου

Εκτέλεση:

Τα αλεσμένα μπισκότα ανακατεύονται καλά με το λιωμένο βούτυρο και την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Προστίθεται φρέσκο ​​γάλα και ανακατεύουμε. Το μείγμα το αδειάζουμε σε τσέρκι με διάμετρο 20. Το πατάμε με ένα κουτάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σκληρύνει.

Παρασκευάστε την κρέμα χτυπώντας 400 γραμμάρια ξινή κρέμα ή γιαούρτι με 200 γραμμάρια κοσκινισμένης ζάχαρης άχνη και 1 πακέτο τυριού κρέμας. Ανακατέψτε και προσθέστε μερικά σπασμένα μπισκότα Oreo.
Ανακατέψτε ελαφρά και ρίξτε την κρεμα πάνω στην κρυα βάση του μπισκότου και αφήστε το πάλι στο ψυγείο.
Σε ένα μπεν μαρι λιώστε τη σπασμένη σοκολάτα μαζί με 200 ml κρέμας γάλακτος και 40 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας.

Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αφήστε το να κρυώσει και ρίξτε πάνω στην κρέμα
Βάλτε στο ψυγείο για να σφίξει και αφαιρέστε το δαχτυλίδι και διακοσμήστε με μπισκότα .

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/