Κέικ Μελιού

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ένα απίστευτα νόστιμο κέικ με μέλι.
Αποδεικνύεται τόσο τρυφερό που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια!

Υλικά

Για κέικ:
Αλεύρι – 320 γραμμάρια + για ζυμωμα, μέλι – 150 γραμμάρια,
ζάχαρη – 100 γραμμάρια,
αυγά – 2 τεμάχια,
μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού,
αλάτι – μια πρέζα.

Κρέμα:
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 18-20%,
500 γραμμάρια τυρί κρέμα,
250 γραμμάρια έτοιμη σαντιγι 36%,
150-200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
100 γραμμάρια σοκολάτας (ψιλοκομμένη)

‼️ Πρόοδος εκτέλεσης ‼️

Σε ένα μπολ ή κατσαρόλα, ό,τι σας βολεύει, απλά ανακατέψτε τα αυγά, το μέλι, τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι.
Απλώς το ανακατευουμε χωρις μανία.
320 γραμμάρια αλεύρι ανακατεύτηκαν με 1 κουτ. σόδα και κοσκινίζεται στην ήδη προετοιμασμένη μάζα, μόλις αναμειγνύεται. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ!!!

Μην του κάνεις τίποτα άλλο. Καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε τη ζύμη σε αυτή την κατάσταση για ζύμωση για 3-4 ημέρες. Απλά αφήστε το κάπου στο τραπέζι, στη ντουλάπα, όπου σας βολεύει.
Δεν είναι απαραίτητο να το αγγίζετε όλο αυτό το διάστημα. Δεν πρέπει να φοβάστε ότι κάτι θα του συμβεί – ΟΧΙ, όλα θα πάνε καλά μαζί του!

Στη συνέχεια, την 3η ή 4η μέρα, πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι, αδειάζουμε αυτή τη ζύμη και την ζυμώνουμε ελαφρά σε αλεύρι.


Σχηματίστε τα φυλλα όπως θέλετε – στρογγυλά, τετράγωνα, το κύριο πράγμα είναι να τα ανοιξετε λεπτά, περίπου 0,5 mm.
Απλώνω αμέσως σε χαρτι ψησίματος πασπαλισμένα με αλεύρι. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε θερμοκρασία 190 βαθμών μέχρι να πάρει ένα ευχάριστο χρυσαφί χρώμα. Είναι 5 λεπτά για μένα, και κοιτάς τον φούρνο σου. Συνήθως φτιάχνω μια διπλή μερίδα και ψήνω 4 φυλλα σε ένα ταψί 46×36 εκ., μετά κόβω το καθένα σε 4 μέρη, φτιάχνω ένα κέικ από τα μισά φυλλα και ταυτόχρονα αφήνω τα άλλα μισα για αργότερα, διατηρούνται πολύ καλά σε στεγνό μέρος για έως και 2 μήνες.
Τα κέικ είναι πολύ καλά για ψήσιμο, πολύ αφράτα και μαλακά
‼️Δεν υπάρχει λάδι στη συνταγή και δεν πρέπει να είναι εδώ‼️

Κρέμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει, προσθέτουμε προσεκτικά την σαντιγι και το τυρί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Εδώ μπορεί να μπει και φαντασία και των προτιμήσεών σας – ξηροί καρποί, δαμάσκηνα, αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες…

Συναρμολόγηση
Ξεκιναμε και στεινουμε το κεικ με την σειρα φύλλο – γεμιση 6 φορές απο πάνω γεμιση και ένα φυλλο τριμμενο απο πανω για διακόσμηση

Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα σε τηγάνι
Επόμενο άρθροΣπιτική σφολιάτα σε βούτυρο.