Υλικά:

4 μερίδες οσομπούκο, το φιλέτο του μοσχαριού που αγκαλιάζει το κόκαλο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια,
2 κοτσάνια σέλερι, ψιλοκομμένα,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας,
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας,
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κουταλάκι του γλυκού πολτός σκόρδου, για μια πινελιά έντασης.
1 φλιτζάνι κρασί, λευκό ή κόκκινο, ανάλογα με την προτίμησή σας.
3 φύλλα δάφνης,
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
Λίγο αλεύρι, για να παντρέψουμε τις γεύσεις.

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το οσομπούκο μας και το αλευρώνουμε ελαφρά
Σε μία καταρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το οσομπούκο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές

Στην ίδια καταρόλα προσθέτουμε τα λαχανικά μας, ψιλοκομμένα
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρολα και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τόσο τρυφερό που να λιώνει στο στόμα.
Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει, δημιουργώντας μια βελούδινη υφή.
Σερβίρουμε το οσομπούκο μας ζεστό, με τη σάλτσα του
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι, για μια απόλυτα ισορροπημένη γεύση.

Μια συμβουλή: Για ένα ακόμα πιο πλούσιο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στην αρχή του μαγειρέματος μερικά κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο.