Παξιμάδια νηστίσιμα

Τα παξιμάδια νηστίσιμα είναι μια νόστιμη επιλογή για την περίοδο της νηστείας. Είναι κατασκευασμένα από απλά υλικά, όπως αλεύρι, χυμό πορτοκάλι, λάδι και αρωματικα, και συνήθως ψήνονται στο φούρνο μέχρι να γίνουν χρυσαφί. Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ή να τα συνοδεύσετε με διάφορες υπέροχες νηστίσιμες σάλτσες ή μαρμελάδες.

Συστατικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Μια κουταλιά της σούπας βανίλια
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό, το λάδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Στη συνέχεια φτιάχνετε δύο ρολά που τα βάζετε σε ταψί που έχει χαρτί ψησίματος. Και κόψτε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια. Μετά πασπαλίζετε με σουσάμι Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά τα κόβετε κατευθείαν τα αφήνετε σιγά σιγά και ψήνετε άλλα 20 λεπτά

Η Συνταγή είναι της Angela Constantinidis

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παξιμάδια Πορτοκαλίου. 

Παξιμάδια Πορτοκαλίου. 

Η συνταγή της Kathy Tsaples από το φανταστικό της βιβλίο “Sweet Greek”, λατρεύω την ιδέα του εμποτισμένου σιροπιού. Η μυρωδιά του πορτοκαλιού, της κανέλας, του γαρίφαλου είναι οι αγαπημένες μου γεύσεις. Τέλεια με ελληνικό καφέ.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 και μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι μπράντι ή ούζο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Φλούδα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 ή 5 γαρυφαλα μπαχαρικο
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Σουσάμι, βρασμένο και στραγγισμένο

Μέθοδος:

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC
2. Βράζουμε το νερό, το γαρύφαλλο και το ξυλάκι κανέλας για περίπου 20 λεπτά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
4. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, τη φλούδα και το κονιάκ.
5. Στραγγίστε το νερό και προσθέστε στο μείγμα, ακολουθούμενο από την αλεσμένη κανέλα και το γαρύφαλλο.
6. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το ζυμώστε το μείγμα σε μια εύπλαστη ζύμη.
7. Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ή 4 μπάλες και πλάθετε το καθένα σε ένα κορμό. Ισιώνουμε ελαφρά με την παλάμη.

8. Τοποθετήστε κάθε κορμό σε ένα ταψί με επένδυση. Αλείψτε κάθε κορμό με λάδι και πασπαλίστε από πάνω βρεγμένο σουσάμι. Μπορείτε επίσης να κυλήσετε κάθε κορμό σε ένα ταψί με βρεγμένους σπόρους σουσαμιού για ομοιόμορφη κατανομή σε όλο τον κορμό.
9. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, χαράξτε τα παξιμάδια μέχρι τη μέση σε κάθε κορμό. Ψήνουμε για 20 ή 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
10. Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε φέτες. Ψήνετε ξανά για άλλα 20 ή 30 λεπτά, φροντίζοντας να ροδίσουν και οι δύο πλευρές από τα παξιμάδια. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσετε σε αεροστεγή δοχεία.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι από την Dora Joannou

Προηγούμενο άρθροΗ τυρόπιτα που δεν έχει φύλλο, αλλά είναι πιο νόστιμη από ποτέ
Επόμενο άρθροΚλασικός Μουσακάς…είναι φαγητάρα