Pana Cotta με Μαστίχα

Συστατικά

2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαστίχας
Λωρίδες από ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κουτ. κονιοποιημένη μη αρωματισμένη ζελατίνη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
12-18 κγ γλυκό Μανταρίνι (ή άλλο γλυκό του κουταλιού) 
4 κσ μέλι ή μέλι με άρωμα μαστίχας

Οδηγίες

1. Συνδυάστε 2 ¾ φλιτζάνια γάλακτος, κρέμα γάλακτος, μαστίχα και ξυσμα λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλλα σκεπάστε και θερμαίνετε, μέχρι να βράσει. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να παραμείνει για μία ώρα.
2. Πασπαλίστε με τη σκόνη ζελατίνης πάνω από το υπόλοιπο τέταρτο του φλιτζανιού γάλακτος για να μαλακώσει.
3. Κάντε το μείγμα γάλα-κρέμα να ξαναβράσει και βγάλτε το από τη φωτιά. Ριξτε μέσα το μίγμα ζελατίνης και την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε σε μια κανάτα. Ρίξτε το μείγμα Panna cotta σε έξι φορμάκια και βάλτε στο ψυγείο  μέχρι να σφίξει, για τουλάχιστον δύο ώρες.
Για να σερβίρετε:

Βάλτε ένα μαχαίρι γύρω από κάθε φορμάκι για να χαλαρώσετε το panna cotta και να αναποδογυρίσετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Από πάνω ρίξτε 2-3 κουταλάκια του κουταλιού μανταρινιού και ραντίστε με λίγο μέλι. Σερβίρετε αμέσως. ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλιού: Γλυκιά Απόλαυση για Όλους (Νηστίσιμος)
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινοί Ντοματοκέφτεδες Σαντορίνης….φτιάξτε τους