Συστατικά
Για να Κάνετε το Pancakes
1 1/2 φλιτζάνι / 375 ml γάλακτος
1/4 φλιτζάνι / 60 ml ξυνόγαλο ΒΛΕΠΕ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1
2 κουταλάκια του γλυκού / εκχύλισμα βανίλιας 10 ml
2 φλιτζάνια / 240 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1/3 φλιτζάνι / 75g λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας / 20 γραμμάρια βούτυρο
Για να κάνετε το ζεστό σιρόπι μήλου και κανέλας
2 κουταλιές της σούπας / 40 γραμμάρια βούτυρο
2 μήλα ξεφλουδισμένα,χωρίς τον πύρινα και κομμένα σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας / 24 γραμμάρια καστανής ζάχαρης
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (Ψάξτε το είναι θεικό)
Οδηγίες
Για να Κάνετε το Pancakes
Ανακατέψτε το γάλα, το ξυνόγαλο και τη βανίλια μαζί σε μια κανάτα.
Κοσκινίστε το αλεύρι και την σόδα σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη ζάχαρη στο μείγμα του αλευριού. Κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο. Προσθέστε το μείγμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστεί καλά.
Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Αλείψτε το τηγάνι με βούτυρο ή λάδι Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, παίρνουμε μία δόση μείγματος και ρίχνουμε στο τηγάνι και το ανοιγουμε σε κύκλο με το πίσω μέρος της κουτάλας.
Μετά από περίπου 40 δευτερόλεπτα, αναποδογυρίστε την τηγανίτα όταν δείτε φυσαλίδες εμφανίζονται στην επιφάνεια.
Επαναλάβετε στην άλλη πλευρά για περίπου 40 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε τη από τη φωτιά και τοποθετήστε την σε μια πλάκα. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται μέχρι να εξαντληθεί ολόκληρο το μείγμα. Μπορείτε να διατηρήσετε τη στοίβα των τηγανιών ζεστή καλύπτοντας ελαφρώς
με αλουμινόχαρτο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε με το σιρόπι μήλου και κανέλας.
Για να κάνετε το ζεστό σιρόπι μήλου και κανέλας
Προσθέστε βούτυρο, μήλα, καστανή ζάχαρη και κανέλα σε μια μέτρια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέση θερμότητα 3-5 λεπτά μέχρι τα μήλα να είναι πολύ τρυφερά.
Ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου. Περιχύσετε από πάνω τις ζεστές τηγανίτες
Σημειώσεις συνταγής
Αν δεν έχετε κανένα βουτυρόγαλα ή απλό γιαούρτι, απλά αντικαταστήστε το προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή ξύδι σε ¼ φλιτζάνι (60ml) γάλα. Αφήστε το να παραμείνει για 5 λεπτά πριν την προσθέσετε στη συνταγή.