Παπουτσάκια μαμαδίστικα

Φανταστική και αγαπημένη μας συνταγή που αρέσει σε όλους μας. Αναφερόμαστε στα Παπουτσάκια μαμαδίστικα. Ωραίο φαγητό με φρέσκο ψωμάκι

✔Υλικά:

3 μέτριες μελιτζάνες
κιμάς μοσχαρίσιος 400 γρ
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Γλυκιά πάπρικα
Κονκασε καθαρισμένες ντομάτες 400 γρ
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Νερό 100 ml
Τυρί μοτσαρέλα 150 γρ
Πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και παίρνουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια τις χαράζουμε εσωτερικά χιαστί
για να κάνω μικρά ρομβακια.
Ρίχνουμε από πάνω τους λαδάκι αλάτι πιπέρι και τις βάζουμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα με το εσωτερικό μέρος προς τα
κάτω και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά

Στο χρόνο αυτό ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι μας βάζουμε τον κιμά και το μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσινο μέρος και το βολβό και το ρίχνουμε στο κιμα με μία σκελίδα σκόρδο τριμμένη και συνεχίζουμε
το μαγείρεμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κονσέρβα με τις καθαρισμένες ντομάτες το νερό αλάτι και μαύρο πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα
Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 15 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά

Οταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις γυρίζουμε ανάποδα και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και κάνουμε τις βαρκούλες
Ολο αυτό το εσωτερικό που βγάλανε οι μελιτζάνες το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι που μαγειρεύεται η σάλτσα μας με τον κιμα
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μία λαδόκολλα να καλύψει τον πάτο του ταψιού και βάζουμε τις βάρκες μελιτζάνες τις γεμίζουμε με τη γέμιση από το τηγανι.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω τοποθετούμε γύρω-γύρω και πράσινη πιπεριά ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 15 με 20 λεπτά

Καλή απόλαυση

Δείτε το βιντεο της συνταγής εδω

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή\

Μελιτζάνα με σάλτσα μπεσαμέλ (παπουτσάκια)

ΜΕλιτζάνες παπουτσακια

Συστατικά:

Μελιτζάνα – 6 τεμ, μικρες και μεσαίες.
Ελαιόλαδο – 6 κουταλιές της σούπας.
Κρεμμύδι – 1, μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
Σκόρδο – 2 σκελίδες,
Κιμάς Μοσχαρίσιος – 400 γραμμάρια
Ντομάτες – 5 τεμ,
Ρίγανη – 1 κουταλάκι του γλυκού, αποξηραμένη;
Μαϊντανός – 1/2 φλιτζάνι, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι – μια πρέζα
Τυρί παρμεζάνας – 1 φλιτζάνι,
Ντοματίνια – 12 τεμ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΜΠΑΣΑΜΕΛ:

Βούτυρο – 2 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας
Γάλα – 1,5 φλιτζάνια, ζεστό
Αλάτι, πιπέρι – για γεύση
Μοσχοκάρυδο για γεύση
Κρόκος αυγού – 2 τεμ.

Εκτέλεση:

Πρέπει αμέσως να ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ξεπλύνετε και στεγνώστε τη μελιτζάνα. Οι ουρές πρέπει να κόβονται και το λαχανικό να κόβεται σε δύο μισά κατά μήκος.
Στη συνέχεια, χρειάζεστε ένα μικρό μαχαίρι ή κουτάλι, πάρτε τη μελιτζάνα και αφαιρέστε τον
πυρήνα, αφήστε λίγο πολτό στο φλοιό. Κόψτε τον πηρυνα που βγάλατε πολτό σε μικρά κομμάτια, μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε λάδι (2 κουταλιές της σούπας) σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια για σοταρισμα, στη συνέχεια βάζουμε σκόρδο, κιμά εδώ, αφήστε όλα τα συστατικά να μαγειρευτούν για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Τώρα πρέπει να προσθέσετε τον πολτό της μελιτζάνας, τις ντομάτες, τη ρίγανη, το αλάτι, το
πιπέρι, το μαϊντανό και να σιγοβράσετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, ο χυμός ντομάτας θα πρέπει να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε το τηγάνι από τη φωτιά και να το αφήσετε στην άκρη, αλλά προς το παρόν, φτιάξτε τη σάλτσα μπεσαμέλ.

Μπεσαμέλ

Βάλτε το βούτυρο σε ένα καθαρό κατσαρολάκι, πρέπει να λιώσει. Μόλις εμφανιστεί αφρός στο βούτυρο,προσθέστε αλεύρι, ανακατέψτε, θα πρέπει να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.
Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε γάλα, ανακατεύετε χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Βάλτε ξανά το κατσαρολάκι με τη σάλτσα στη φωτιά, σιγοβράστε το μέχρι να γίνει παχύ.
Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε τη σάλτσα με αλάτι, πιπέρι και αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο.
Αφήστε να κρυώσει η σάλτσα, ανακατέψτε με τους κρόκους αυγού μέχρι να μαλακώσει.
Βάλτε λάδι σε ένα καθαρό τηγάνι, ζεσταίνετε, βάλτε τις μισές μελιτζάνα για τηγάνισμα.
Βγάλτε το ταψί και βάλτε τις μελιτζάνες πάνω του έτσι ώστε η κομμένη πλευρά να είναι
απο πάνω.
Γεμίστε τις μισές μελιτζάνες με γέμιση, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί. Πιέστε προς τα κάτω τη
γέμιση χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το φαγητό.
Για γαρνιτούρα, χρησιμοποιήστε ντοματίνια και τριμμένη παρμεζάνα.
Βάλτε το φαγητό στο φούρνο για ψήσιμο για 50 λεπτά. Η μελιτζάνα πρέπει να είναι μαλακή και χρυσή.


Καλή όρεξη! Φαίνεται υπέροχο και έχει υπέροχη γεύση με λευκό κρασί 🙂

ΠΗΓΗ: Сергей Изуграфов

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια κουρού
Επόμενο άρθροΦανταστική Μελιτζανόπιτα