Παραδοσιακή γαλόπιτα 

Μμμμμ, τι υπέροχη μυρωδιά! Η παραδοσιακή γαλόπιτα μοσχοβολάει και πλημμυρίζει το σπίτι με γλυκιά ζεστασιά. Το χρυσαφένιο χρώμα της κρέμας γαργαλάει τον ουρανίσκο και η τραγανή βάση προσθέτει μια ωραία αντίθεση υφής. Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση, με την πλούσια γεύση του γάλακτος και του σιμιγδαλιού να αγκαλιάζεται από το άρωμα του λεμονιού και της βανίλιας.

Είναι το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση, από μια οικογενειακή συγκέντρωση μέχρι ένα φιλικό τραπέζι.

Συνδυάζει την απλότητα με την νοστιμιά, και πάντα φέρνει χαμόγελα στα πρόσωπα όσων την απολαμβάνουν.

  • Πώς σας φάνηκε η κρέμα; Ήταν βελούδινη και πλούσια, ή ίσως λίγο πιο σφιχτή;
  • Σας άρεσε η τραγανή βάση; Ήταν λεπτή και μπισκοτένια, ή ίσως πιο χοντρή και τάρτα;
  • Πώς ήταν η γεύση; Ήταν ισορροπημένη, με γλυκιά γεύση γάλακτος και ίχνη από λεμόνι και βανίλια;
  • Θα κάνατε κάποια αλλαγή στη συνταγή; 

Υλικά

2l γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι
2 λεμόνια ξύσμα
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας Άλιωτο το βούτυρο
5 αυγά

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το ξύσμα λεμόνι το γυρίζουμε αρκετές φορές ρίχνουμε το γάλα ανάβουμε τη φωτιά βροχηδόν το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μόλις αρχίσει και κάνει φουσκάλες η κρέμα είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε βανίλια και τα χτυπημένα αυγά

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και κανέλα επάνω την κρέμα στρώνουμε ομοιόμορφα. Σε ένα μικρό Μπολ χτυπάμε ένα αυγό μία κουταλιά γιαούρτι μία κουταλιά σιμιγδάλι κόφτο μία κουταλιά Ζάχαρη και μία κουταλιά γάλα τα χτυπάμε πολύ καλά και αλείφουμε πάνω την επιφάνεια μετά στο φούρνο μέχρι που να ξεροψηθεί 45 λεπτά και κάτι φτιαχτεί για τις απόκριες είναι πεντανόστιμη καλή εβδομάδα σε όλους

Η Συνταγή είναι της κας Eleni Koumoutsakis

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς μίξερ!!!

Υλικά:

3 αυγά
100 γρ.ζάχαρη
1 ζαχαρούχο γάλα
100 γρ.βούτηρο
700 ml.γάλα
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 βανίλιες.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο γάλα.
Βάζουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το γάλα,το αλεύρι,τις βανίλιες και δουλεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 35×23 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.
Σερβίρουμε με κανέλα (προαιρετικά).

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη 

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένιες τυρόπιτες: Γεμάτες με πλούσια γέμιση!
Επόμενο άρθροΦτιάξτε τα Δικά Σας Ψωμάκια Σκορδου: Μια Εύκολη Συνταγή