Πάστα φλώρα με μια αρωματική ζύμη

η συνταγή ειναι για το κέικ φόρμας 24 εκ.

Τα συστατικά:

330 γρ αλεύρι 00
200 γρ βούτυρο
200γρ ζάχαρη άχνη (εγώ βάζω 150 +50γρ μαύρη ζάχαρη)
130 γρ καβουρδισμένα φουντούκια (εγώ πρόσθεσα 130 + 20 γρ αμύγδαλα)
2 αυγα
Μια πρέζα αλάτι
8 γαρύφαλλα
Μια κουταλιά κανέλα
(Ένα κουταλάκι του γλυκού πικρό κακάο για να δώσει λίγο σκούρο χρώμα στη ζύμη…)
Τριμμένο ξύσμα λεμονιού (απο 1/2 λεμονι)
Μια κουταλιά μαγιά, περίπου 10 γρ
300 γραμμάρια μαρμελάδας φραγκοστάφυλου ή μούρων και σμέουρα ή φράουλες
60 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου για τη διακόσμηση του κέικ
Λίγο ασπράδι αυγού για να κολλήσετε νιφάδες αμύγδαλου στις άκρες του κέικ.

Μέθοδος:

Αρχικά βάζουμε στο μπλέντερ το γαρύφαλλο και την κανέλα και το ριχνουμε στην ζάχαρη να γινει αρωματισμένη με μπαχαρικά, Μετά κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν, το προσθέτουμε στη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξυσμα λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, τα χοντροκομμένα φουντούκια, ανακατεύουμε όλα καλά, προσθέτουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και τέλος το ελαφρώς μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Ζυμώνουμε γρήγορα χωρίς να το ανακατεύουμε πολύ και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για ελαχιστο 2ωρες (εγω την άφησα όλη τη νύχτα) 😴

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη όχι πολύ λεπτή(κραταμε και για το πλεγμα), μετά βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα και το δίχτυ της ζύμης και τέλος
τακτοποιούμε τις άκρες, αλείφουμε με ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με φέτες αμυγδάλου.
Ψήσιμο: 45/50 λεπτά στους 190 C (κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, ελέγξτε την οδοντογλυφίδα).

H συνταγή είναι από το Teresa Irena

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα

Η καλύτερη επιλογή για τον καφέ!

Υλικά:

200 γρ μαργαρίνη BELLA
2 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
2 κουταλιες της σούπας κονιάκ
350γρ. φαρινα ή όσο χρειαστεί, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
1βαζο 400 γρ.μαρμελάδα(της αρεσκείας μας)
Εγώ χρησιμοποιώ σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση :

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μαργαρίνη, το κονιάκ και τίς βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρινα, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Στρώνουμε σε μία ταρτιέρα την ζύμη κρατώντας το 1/4 για να την στολίσουμε. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε.Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λωρίδες η κόβουμε με κου πατ σχέδια και τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25λεπτα (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει.

Πολύ και καλή σάς επιτυχία!
Η Συνταγη είναι της Metaxia Kokkinou

 

Προηγούμενο άρθροΣνακ Φατσούλες πατάτας
Επόμενο άρθροΦαρφάλες με αγκινάρες, λιαστές ντομάτες, πράσινες ελιές και κουρκουμά