Το πιο εύκολο Κέικ Σοκολάτας…

Δείτε Επίσης: Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα | Σταφιδόψωμα «χωρίς σταφίδες» αλλά με σταγόνες σοκολάτας

Συστατικά:

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη (κατά προτίμηση ολλανδική επεξεργασία)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (όχι μπέικιν πάουντερ)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι κρύο νερό
6 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (χρησιμοποιώ λάδι αβοκάντο)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού ή αποσταγμένο λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Επικάλυψη
2 κσ ανάλατο βούτυρο
1 κουπα ζάχαρη άχνη
1 κσ κακάο
1/2 κγ εκχυλισμα βανίλιας
3 κγ γάλα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιπάνετε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Ρίξτε σε ένα μπολάκι ένα φλιτζάνι κρύο νερό, λάδι, χυμό ή ξύδι και βανίλια. Προσθέστε τα υγρά στο μπολ και ανακατέψτε απαλά μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, προσθέτουμε το μειγμα  και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο.
Βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς από πάνω μπορούμε να βάλουμε επικάλυψη σοκολάτς ή τη σκόνη με ζάχαρη άχνη.

Επικάλυψη σοκολάτας
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά (εκτός από το γάλα) και χτυπήστε με ένα μιξερ χειρός ενώ ρίχνουμε σιγά σιγα 1 κγ γάλα τη φορά (σύνολο 3-4 κγ) ενω χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια κρέμα σοκολάτας.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ και έχουμε το πιο εύκολο Κέικ που υπάρχει στο διαδίκτυου

Δείτε Επίσης: Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα | Σταφιδόψωμα «χωρίς σταφίδες» αλλά με σταγόνες σοκολάτας

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: www.jennycancook.com

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια λευκής Σοκολάτας…σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΛιώνει στο στόμα σας και το κάνετε σε λίγα λεπτά