Η Πάστα σοκολάτας είναι ένα από τα πιο όμορφα παλιά γλυκά που φτιάχνονται από παντεσπανι σοκολάτας, με λευκή γέμιση και στη συνέχεια γλάσο.
Δοκιμάστε τη συνταγή που θα απολαύσετε τρώγοντας. Οι λάτρεις του γλυκού θα ενθουσιαστούν με αυτή την απλή συνταγή.

Συστατικά:

Για το παντεσπάνι:
80 γρ αλεύρι
30 γρ κακάο
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
180 γρ ζάχαρη
50 ml γάλα + 50 ml
50 ml λάδι

Για τη γέμιση:
300 ml γλυκιά κρέμα
100 γρ τυρί κρέμα
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κακάο

Για το γλάσο:
40 γρ κακάο
50 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
20 γρ βούτυρο

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι.
Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρίσει εντελώς. Ρίχνουμε το γάλα (50 ml) και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε απαλά. Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα 24×24 εκ. (άκρες και κάτω) και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ισιώνουμε και ψήνουμε στους 170°C για 30-35 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε κακάο και ανακατεύουμε απαλά.

Τρυπάμε το παντεσπανι με μια οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία και μετά
ρίχνουμε γάλα (50 ml). Ρίχνουμε τη γέμιση και ισιώνουμε.


Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα για να μην υπάρχουν σβώλοι.

Μαγειρέψτε μέχρι να πάρει βράση και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα και να ενωθούν.
Περιχύνουμε τη γέμιση και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο να δέσει.

Πηγή: stvarukusa.mondo.rs

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πάστα Σοκολάτας με σιμιγδάλι

Πάστα Σοκολάτας με σιμιγδάλι

Υλικα

1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 λίτρο γάλακτος (5 ποτήρια)
1 φακελακι βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
80-100 g μαύρης σοκολάτας
1 συσκευασία μπισκότων κακάου (125 g)
Για απο πάνω
1 πακέτο σαντιγι βανίλια γιωτης
1 δάχτυλο λιγότερο γάλα από 1 φλιτζάνι
Για τη σάλτσα σοκολάτας
1 κουπα νερο
1 κουπα ζάχαρη
1 κουπα κακάο καλης ποιοτητας
1 βανιλια φασολι τα σπορακια της (προεραιτικα)
1 φακελακι βανιλια

Εκτέλεση

Βάλτε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κακάο και το γάλα σε μια κατσαρόλα και χτυπήστε ελαφρά έως ότου δεν υπάρχει κομμάτι. Στη συνέχεια, βαλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς.
Μετά το μαγείρεμα, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια, το βούτυρο και τα τσιπ σοκολάτας.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν καλά τα συστατικά που προσθέτετε.
Τέλος, προσθέστε τα μπισκότα που περάσατε από το μπλεντερ και κτυπήστε τα για 2-3 λεπτά με την υψηλή ταχύτητα του μίξερ. Στη συνέχεια ρίξτε το μεσα σε ένα πυρεξ και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για απο πάνω: χτυπήστε ελαφρά την κρεμα σαντιγί με το γάλα. Αφού αποκτήσει μια σφιχτή συνοχη , απλώστε την στο κρύα κρέμα και τοποθετήστε το ξανά στο ψυγείο.

Για σάλτσα σοκολάτας:
Βαζουμε το νερο, τη ζαχαρη και βανιλιες να βρασει για μονο 2 λεπτα, οχι παραπανω,
δεν θελουμε σιροπι αλλα σάλτσα.
Παίρνουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, ρίχνουμε το κακαο και ανακατεύουμε καλα να ενωθούν όλα καλα και να γίνει μια σαλτσα. Απλώστε την σάλτσα στην κρέμα αφού κρυώσει καλά.
Μπορείτε να σερβίρετε το επιδόρπιο σας αφού το ξεκουράσετε στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://www.tarifdefteri.net/

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά συκωτάκια Κοτόπουλου με Κρεμμύδια…είναι γλύκισμα
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο Κέικ