Tουλουμπίκια

Για κυριακάτικο καφέ, τα αγαπημένα μου τολουμπίκια. Αυτή τη φορά τα εφτιαξα διαφορετικά. Αποφάσισα να πειραματιστώ φτιάχνοντάς τα στο φούρνο.
Βγήκαν πολύ καλά, είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

Απαραίτητα προϊόντα

Για το σιρόπι:
3 κουπες ζάχαρη
3 κουπες νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 βανίλιες

Για τη ζύμη:
2 κουπες τσαγιού νερό
1 κουπα λάδι
2 κουπες αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά

Εκτέλεση:

Πρώτα βράζουμε το σιρόπι, καθώς ανακατεύονται η ζάχαρη και το νερό.
Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

Η ζύμη παρασκευάζεται ρίχνοντας νερό, λάδι και αλάτι σε μια κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλεύρι με τη μία, ανακατεύοντας συνεχώς.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τον πάτο και τα πλαϊνά της κατσαρόλας.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Μετά από κάθε προσθήκη ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να απορροφήσει το αυγό.
Η ζύμη μεταφέρεται σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιαχνετε όπως τα κουλουράκια σε ένα ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος.

τουλουμπίκια

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Περιχύνετε τα ψημένα τουλουμπίκια με το σιρόπι.

Η Συνταγή είναι από το kulinarensvqtsgeri.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Πτι-φουρ: Ιδανικά για Κέρασμα ή για Συνοδεία Καφέ
Επόμενο άρθροΧοιρινή πρασοτηγανιά με ντομάτα