Αυτά τα τραγανά πορτογαλικά ταρτάκια με την πλούσια κρέμα αυγού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της Πορτογαλίας. Η βουτυρένια σφολιάτα αγκαλιάζει μια βελούδινη κρέμα, ελαφρώς καραμελωμένη στην κορυφή, δημιουργώντας μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία.
Υλικά:
Για τη Ζύμη:
- 2 έτοιμα σφολιατάκια
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την Κρέμα:
- 500 ml γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 6 κρόκοι αυγών
- 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Προετοιμασία:
Ζύμη:
- Απλώστε τα σφολιατάκια σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τα ελαφρώς με έναν πλάστη.
- Κόψτε κύκλους από τα σφολιατάκια, περίπου 10 εκατοστών σε διάμετρο.
- Βουτυρώστε 12 θήκες για muffins.
- Πιέστε τα σφολιατάκια στις θήκες, φροντίζοντας να δημιουργήσετε μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο.
Κρέμα:
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με το κορν φλάουρ.
- Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
Συναρμολόγηση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Γεμίστε τις κοιλότητες των σφολιατών με την κρέμα.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι η κρέμα να πήξει και να ροδίσει.
- Αφήστε τα Pastel de Nata να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύλο κανέλας με 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη.
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος στην κρέμα για πιο πλούσια γεύση.
- Μπορείτε να πασπαλίσετε τα Pastel de Nata με κανέλα σε σκόνη πριν τα σερβίρετε.
Καλή όρεξη!