Αυτά τα τραγανά πορτογαλικά ταρτάκια με την πλούσια κρέμα αυγού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της Πορτογαλίας. Η βουτυρένια σφολιάτα αγκαλιάζει μια βελούδινη κρέμα, ελαφρώς καραμελωμένη στην κορυφή, δημιουργώντας μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία.

Υλικά:

Για τη Ζύμη:

  • 2 έτοιμα σφολιατάκια
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την Κρέμα:

  • 500 ml γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Προετοιμασία:

Ζύμη:

  1. Απλώστε τα σφολιατάκια σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τα ελαφρώς με έναν πλάστη.
  2. Κόψτε κύκλους από τα σφολιατάκια, περίπου 10 εκατοστών σε διάμετρο.
  3. Βουτυρώστε 12 θήκες για muffins.
  4. Πιέστε τα σφολιατάκια στις θήκες, φροντίζοντας να δημιουργήσετε μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο.

Κρέμα:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με το κορν φλάουρ.
  3. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  6. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Γεμίστε τις κοιλότητες των σφολιατών με την κρέμα.
  3. Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι η κρέμα να πήξει και να ροδίσει.
  4. Αφήστε τα Pastel de Nata να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύλο κανέλας με 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη.
  • Μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος στην κρέμα για πιο πλούσια γεύση.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τα Pastel de Nata με κανέλα σε σκόνη πριν τα σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤα εύκολα τυροπιτάκια του Ευτύχη
Επόμενο άρθροΦέτες με κιμά και τυρί (Πριγκίπισσες με κιμά)