Παστέλι με ξηρούς καρπούς και σουσάμι ολικής!

Αυτό το παστέλι με ξηρούς καρπούς δεν είναι απλά ένα νόστιμο σνακ, αλλά μια πραγματική υπερτροφή! Το σουσάμι ολικής αλέσεως προσφέρει φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ οι ξηροί καρποί εμπλουτίζουν το μείγμα με πρωτεΐνες, υγιή λίπη και αντιοξειδωτικά.

Η γεύση:

  • Το καβουρδισμένο σουσάμι χαρίζει μια γήινη, ξηρή γεύση που ισορροπεί τέλεια με τη γλυκιά αρμονία του μελιού.
  • Οι ξηροί καρποί προσθέτουν μια τραγανή υφή και μια πιο πλούσια γεύση, ανάλογα με το είδος που θα επιλέξετε.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά για να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη γεύση, όπως κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή cranberries.

Η υφή:

  • Το παστέλι είναι μαλακό και εύπλαστο, ιδανικό για να το κόψετε σε μπαστουνάκια ή τετράγωνα κομμάτια.
  • Η τραγανή υφή των ξηρών καρπών προσθέτει μια ωραία αντίθεση στην απαλή υφή του σουσαμιού.

Θρεπτικά συστατικά:

  • Πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη.
  • Περιέχει βιταμίνες E, B1, B6 και μέταλλα όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο.
  • Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών.

Πώς να το απολαύσετε:

  • Ιδανικό για ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ.
  • Μπορείτε να το προσθέσετε στο πρωινό σας μαζί με γιαούρτι ή γάλα.
  • Ταιριάζει τέλεια με φρούτα και ξηρούς καρπούς.
  • Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για energy bars ή granola.

Συνοψίζοντας:

Το παστέλι με ξηρούς καρπούς και σουσάμι ολικής είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό σνακ. Είναι εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας και μπορείτε να το προσαρμόσετε στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.

Υλικά

1 & 1/2 κούπες σουσάμι
1 κούπα ζάχαρη
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι 🍯
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λουρπακ
1/2κουπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 κούπα Κραμπερι είναι αποξηραμένα κράνα
Και πασατέμπο

Εκτέλεση

Καβουρδιζω το Σουσάμι το βγάζω στην άκρη
Έχω καβουρδισει τα αμύγδαλα
Βάζω στο τηγάνι τη ζάχαρη για να λιώσει να γίνει καραμέλα.
Ρίχνω το βούτυρο μόλις λιώσει ρίχνω το μέλι
Και αφού αραιωσει ρίχνω το σουσάμι και τούς ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά.
Έχω στον πάγκο λαδόκολλα που έχω βάλει λίγο βούτυρο.
Αδιαζω το μείγμα και το απλωνω ομοιόμορφα και το κόβω με ένα μαχαίρι 🔪 κομματάκια.
Μόλις κρυώσει το μαζεύω σε γυάλινα βάζα.

Καλη απόλαυση

H συνταγή είναι της κας Βάσω Κρητικου

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες με πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα “Θεϊκή”: Η Απόλυτη Απόλαυση για τους Λάτρεις της Σοκολάτας!