Παστίτσιο με λίγη μπεσαμέλ !!

Υλικά

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
5 ντομάτες κομμένες στο μουλτι
1 Καρότο τριμμένο
5 με 6 γαρυφαλακια
8 κόκκους μπαχάρι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
600 με 700 γρ μακαρόνια νούμερο 5
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη
Τριμμένη μυζήθρα και κεφαλοτυρι
Ενταμ για πασπάλισμα στην επιφάνεια της μπεσαμέλ (σήμερα δεν έβαλα)

ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ελαιόλαδο
5 κουταλιές αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα μπαχαρικά , όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθει και το σκόρδο, κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα .
Ρίχνουμε το καρότο ανακατεύουμε λίγο να σωταριστει και όταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε την ντομάτα, τη Δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά της η ντομάτα.
Κατόπιν ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με τη σαλτσούλα του, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το βάζουμε στην άκρη.
Σε βρασμένο και αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε όσο λέει η συσκευασία ή όσο μας αρέσει, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί, ρίχνουμε αρκετή μυζήθρα και κεφαλοτυρι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι , ανακατεύουμε να ψηθεί για ένα λεπτό, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα να μην μας σβολιασει και φτιάχνουμε μια ρευστή μπεσαμελ, ρίχνουμε αλάτι λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο .
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμελ ανακατεύοντας γρήγορα.
Μέσα στη μπεσαμέλ ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε, παίρνουμε 2- 3 βαθιές κουτάλες και τις ρίχνουμε στο κιμά μαζί και την τριμμένη κανέλα, ανακατεύουμε και όλο μαζί το αδειάζουμε στο ταψί με τα μακαρόνια, με δύο κουτάλια ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα μακαρόνια με τον κιμά και τα στρώνουμε στο ταψί.

Ρίχνουμε την μπεσαμελ πασπαλίζουμε με το Ενταμ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου 45-50 λεπτά να ροδίσει.
Καλή όρεξη και καλό μεσημέρι να έχετε.!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παστίτσιο

Συστατικά

Μακαρόνια – 300 γρ
Κιμάς – 400 g
Φρέσκα κρεμμυδακια – 3 κοτσάνια
Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
Πάπρικα
Κύμινο
Ρίγανη
Αλάτι

Για την Μπεσαμελ

Βούτυρο – 40 g
Αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας.
Γάλα – 600 ml
Τυρί – 150 g
Αλας
Μαύρο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά .
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κιμά για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά .
Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι, πάπρικα, κύμινο και ρίγανη.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μισοβρασμένα ζυμαρικά, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμελ τσιγαρίζοντας το αλεύρι σε καυτό βουτυρο για 1 λεπτό σε μέτρια χαμηλή φωτιά .

Προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε και το μοσχοκάρυδο.
Μαγειρέψτε για 2 λεπτά σε μέτρια χαμηλή φωτιά .
Προσθέτουμε το τυρί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίξτε την επικάλυψη πάνω από τα ζυμαρικά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 20 λεπτά.

Προηγούμενο άρθροΜαγικά σιροπιαστά: 2 υλικά, 0 δυσκολία, 100% απόλαυση!
Επόμενο άρθροΠώς να Φτιάξετε Τυρόψωμα με Ζύμη που Λιώνει στο Στόμα