Πατάτες Ογκρατέν

Οι Πατάτες Ογκρατέν είναι ένα εύκολο, εντυπωσιακό συνοδευτικό και θα ήταν τέλειο για το μεσημεριανό γεύμα της Πρωτοχρονιάς. Φτιαγμένο απλά με πατάτες σε φέτες, σκόρδο, κρέμα γάλακτος και τυρί παρμεζάνα. Παρακαλώ δοκιμάστε!

Υλικά 🛒

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
280 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
6 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, χωρισμένες
3 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι πιπέρι

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 190C.
Βουτυρώνουμε αλείφουμε ένα ταψί με ανάλατο βούτυρο.
Κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο, αν έχετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το τσένταρ, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και 3 κουταλιές της σούπας
παρμεζάνα.

Προσθέστε τις πατάτες σε φέτες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά όλες οι πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
Τοποθετούμε τις πατάτες όρθιες σε έτοιμο ταψί. Περιχύνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες με την υπόλοιπη κρέμα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Περάστε με 2 κουταλιές της σούπας (μικρούς κύβους) βούτυρο.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.
Ξεσκεπάζετε, πασπαλίζετε από πάνω με την υπόλοιπη παρμεζάνα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και
να ροδίσουν οι πατάτες.

Καλή Απόλαυση! 😊

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen