Πατάτες-αυγά-κρεμμύδι

Υλικα

1/2 κρεμμύδι μεγάλο ή 1 μικρό
2 αυγά
2 πατάτες

2 σκελιδες σκόρδο
Ελαιόλαδο.
αλάτι πιπέρι και παπρικα αν εχετε.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και καθαρίζουμε με το πήλερ δύο πατάτες στην συνέχεια τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες σχεδόν διαφανής κα τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και ξεκινάμε σοτάρουμε στην αρχή λίγο το σκόρδο
και βάζουμε και τις πατάτες να μαγειρευτούν σε υψηλή/μέτρια φωτιά.
Οταν το λάδι θα καψει καλα ρίχνουμε και το κρεμμύδι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά
Κατα διαστήματα ανοίγουμε και ανακατεύουμε τις πατάτες καλα να ψηθουν.

Στο χρόνο αυτό σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα χτυπάμε σκεπάζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε τα να σταθούν 15 λεπτά.
Οταν έχει τελειώσει το μαγείριμα από τις πατάτες τότε τις ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε όλα μαζί (μη σας φοβίζει αν διαλλυθούν λιγο επειδη ειναι ψιλα κομμενες)
Στη συνέχεια αυτό το μείγμα μας το αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι με ελαιολαδα το απλώνουμε καλά και μαγειρεύουμε σε υψηλη φωτια για 2-3 λεπτα χαμηλωνουμε την φωτια και μαγειρευουμε για 2-3 λεπτα
Μετα με τη βοήθεια ενός πιάτου το γυρίζουμε (ελεγχουμε με ενα μαχαιρι εάν εχει ψηθει) και από τηνάλλη πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ώστε να ψηθεί και από κάτω και το φαγητό μας είναι έτοιμο

πατάτες-αυγά-κρεμμύδι

Καλή Επιτυχια

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινές Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο και χειροποίητη μουστάρδα

Χοιρινές Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο και χειροποίητη μουστάρδα

Χοιρινές Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο και Χειροποίητη μουστάρδα, αγαπημένο οικογενειακό φαγητό που λατρεύουν μικροί μεγάλοι

Υλικά

100 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κύβους ζωμός κότας
2 κουταλιές μουστάρδα
2 λεμόνια, το ξύσμα και το χυμό τους
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
6 χοιρινές μπριζόλες χωρις κόκκαλο
4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
Πιπέρι
210 ml νερό, χλιαρό

για την μουστάρδα (μπορείτε να πάρετε και ετοιμη)
1 φλιτζάνι κρύο νερό
3/4 φλιτζάνι ξηρή μουστάρδα σε σκόνη
3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
1/8 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
1/8 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Στο μπλέντερ, ρίχνω το ελαιόλαδο, τους κύβους, τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, το σκόρδο και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνω το μείγμα στο ταψί, κατόπιν τις πατάτες και στη συνέχεια τις μπριζόλες με τα μπαχαρικά και το νερό. Ανακατεύω και σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.
Ψήνω για 1 ώρα και 35 λεπτά. Στα πρώτα 60 λεπτά, ανοίγω τον φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ανακατεύω λίγο τις πατατούλες. Μετά από 15 λεπτά γυρίζω τις μπριζόλες και συνεχίζω το ψήσιμο.

για την μουστάρδα
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατεύεις το νερό, το αλάτι, τη σκόνη μουστάρδας, το σκόρδο, τον κουρκουμά και την πάπρικα.
Βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 – 40 λεπτά.
Προσθέτεις το ξύδι στο παραπάνω μείγμα και συνεχίζεις να ανακατεύεις, μέχρι να αποκτήσει τη “δεμένη” υφή της μουστάρδας που ξέρουμε.
Βράζεις, δηλαδή, για 7 – 10 λεπτά.
Την τοποθετείς σε ένα μπολάκι και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη Καρυδόπιτα Διαφορετική
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακός Μπακλαβάς