Πατατόπιτα με τυριά και ζαμπόν

Η Πατατόπιτα με τυριά και ζαμπόν έχει μια μαλακή, ελαστική υφή, τυλιγμένη σε μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα και είναι ένα ακαταμάχητο και ζουμερό πιάτο.

Συστατικά:

700 γρ πατάτες (βραστές και καθαρισμένες)
1 ολόκληρο αυγό + 1 κρόκος.
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
40 γρ βούτυρο
130 ml γάλα
100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
100 γρ σαλάμι σε κύβους
125 g Mozzarella
50γρ καπνιστό μετσοβόνε
Μαϊντανός για γεύση.
Αλάτι
Πιπέρι
(τριμμένη φρυγανια και βούτυρο για το ταψί)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό, τις ξεφλουδίζουμε μόλις είναι έτοιμες και τις πολτοποιούμε με το κατάλληλο εργαλείο.
Προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα απαλό και συμπαγές μείγμα.
Σε αυτό το σημείο, βουτυρώνουμε γενναιόδωρα τον πάτο του ταψιού και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της πατάτας, ισιώνουμε την επιφάνεια που στη συνέχεια θα πασπαλίσουμε με τριμμένη φρυγανιά και μπούκλες βουτύρου.
Ψήνετε σε στατικό φούρνο προθερμασμένο στους 190° για 25 λεπτά, στη συνέχεια ανάβετε το γκριλ και ψήνετε για άλλα 5-6 λεπτά, ίσα ίσα να σχηματιστεί
μια ωραία χρυσαφένια κρούστα.
Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε.

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina μπορείτε να κάνετε like

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατόπιτα Νηστίσιμη

Πατατόπιτα Νηστίσιμη

Υλικά:

1 φύλλο κρούστας
5 μεσαίες πατάτες
άνηθο (αν δεν θέλετε βάλτε μαϊντανό )
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε Κόβουμε κ βράζουμε τις πατάτες .
Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις λιώνουμε με το πιρούνι ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγο ελαιολάδο και ψιλοκομμένο τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύουμε καλά και σε ένα ταψακι αλείφουμε με ελαιόλαδο βάζουμε 1 φύλλο και ραντίζουμε με λίγο λάδι συνεχίζουμε με αλλά 5 φύλλα αφού τα ραντίζουμε κάθε φορά με λάδι και ρίχνουμε την γέμιση

Βάζουμε αλλά 5 φύλλα με ελαιόλαδο και χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια
ψήνουμε στους 180 C για 40 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Αν θέλετε βάζετε σουσάμι η μαύρο σουσάμι .
Επίσης αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε κάπαρη η ψιλοκομμένες πράσινες ελιές που ταιριάζει τέλεια.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το mageirisa.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΥπέροχη χειμωνιάτικη πιπερόσουπα με μασκαρπόνε