Υλικά

πατάτες – 4 μεγάλες
αλάτι – 1 πρέζα ή ανάλογα με τη γεύση
μαύρο πιπέρι – 1 πρέζα ή ανάλογα με τη γεύση, φρεσκοτριμμένο
μαϊντανός – φρέσκο
εστραγκόν – 1 πρέζα, αποξηραμένο
σκόρδο – 1 σκελίδα (προαιρετικά)
ελιές – μαύρες, για διακόσμηση
κόλιανδρο – 4 – 5 φύλλα για πασπάλισμα και διακόσμηση

Σπιτικη μαγιονέζα
2 κρόκοι πάµφρεσκων αυγών
4 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
60 ml λευκό κρασόξιδο ή χυµός λεµονιού
250 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις αφήνετε να κρυώσουν εντελώς, τις ξεφλουδίζετε και τις
κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάλτε τις ψιλοκομμένες πατάτες σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μαύρο πιπέρι, το εστραγκόν, τον μαϊντανό,
το αλάτι

Ετοιμάστε τη σπιτική μαγιονέζα

Βάζουµε σε ένα µπολ τους κρόκους των αυγών, το σκόρδο και το µισό ξίδι ή το µισό λεµόνι.
Με ένα σύρµα ή µίξερ χειρός χτυπάµε καλά, µέχρι να οµογενοποιηθούν, τα υλικά.
Συνεχίζοντας το χτύπηµα, προσθέτουµε το ελαιόλαδο, σε σταθερή και αργή ροή, ώστε να σχηµατίζει µια λεπτή γραµµή, µέχρι να έχουµε µια παχύρρευστη µαγιονέζα. Όταν κάποια στιγµή η µαγιονέζα πήξει πολύ, προσθέτουµε το υπόλοιπο ξίδι ή λεµόνι και συνεχίζουµε προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.
Συντηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 2-3 ηµέρες.

Όταν είστε έτοιμοι, ανακατέψτε τις καρυκευμένες πατάτες με τη σπιτική μαγιονέζα και αλατίστε με περισσότερα μπαχαρικά και αλάτι ανάλογα με τη γεύση σας.

Προηγούμενο άρθροΤηγανητές Μπριζόλες με Σάλτσα Κρέμας Μανιταριών
Επόμενο άρθροΚέικ-Καρυδόπιτα (χωρίς σιρόπι)