Πατσάς

Ο πατσάς είναι μια γνωστή και αγαπημένη σούπα στην ελληνική κουζίνα. Αυτή η γκουρμέ σούπα περιλαμβάνει κρέας, συνήθως πόδι μοσχάρι και χοιρινό, που μαγειρεύεται με λάδι, σκόρδο και μπαχαρικά. Η πατσάς έχει μια πλούσια και εντονη γεύση, ενώ η υφή του είναι κρεμώδης και βελούδινη. Συνήθως σερβίρεται με λίγο λεμόνι ή ξυδι για να δώσει ένα ελαφρύ ξινό αρωματικό στοιχείο. Ο πατσάς είναι μια υπέροχη επιλογή για όσους αναζητούν μια πλούσια και γευστική σούπα για να απολαύσουν.

Υλικά

1 μεγάλο πόδι μοσχαρίσιο κομμένο σε 4-5 κομμάτια
3 κιλά κοιλιά μοσχαρίσια
1 κεφάλι σκόρδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι
1 πρέζα μπούκοβο
αλάτι κατά βούληση
κόκκινο πιπέρι γλυκό κατά βούληση
Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά και το πόδι τα τρίβουμε πολύ καλά με το χυμό των λεμονιών.
Στην κατσαρόλα βάζουμε τόσο νερό μέχρι να τα σκεπάσει, ρίχνουμε 2 σκελίδες σκόρδο από το κεφάλι και τα βράζουμε δυόμιση ώρες περίπου στην κατσαρόλα αφαιρώντας συνεχώς τον αφρό η μία ώρα στη χύτρα ταχύτητος.

Μόλις βράσουν τον βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια τον ψιλοκόβουμε.
Τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα έχουμε σουρώσει το ζουμί και ρίχνουμε αλάτι όσο θέλουμε. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα υπόλοιπα σκόρδα τριμμένα στον τρίφτη, το ξύδι και σιγοβράζουμε άλλα 20 λεπτά. Αν είναι πολύ αραιός μπορούμε να χυλώσουμε το ζουμί με 2-3 κουταλάκια κορν φλάουρ τα οποία τα διαλύουμε σε ένα φλιτζανάκι κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ο πατσάς είναι έτοιμος!!! Σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μπούκοβο και είναι έτοιμος να τον γευτούμε!!!!

Εύχομαι να τον πετύχετε

Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤσουρέκι με αποξηραμένα φρούτα
Επόμενο άρθροΗ Ψαρόσουπα του Μερακλή…το τέλειο φαγητό του Χειμώνα