Πατσαβουρότυροπιτα

Η πατσαβουρότυροπιτα είναι μια που συνδυάζει την απλότητα με την απόλαυση. Φτιαγμένη με αγνά υλικά, όπως  γάλα και νερό, τυρί και αυγά, η πατσαβουρότυροπιτα αποτελεί μια γευστική πρόταση που ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

Τι μου αρέσει:

  • Η γεμάτη γεύση του τυριού, που αγκαλιάζεται από το τραγανο φύλλο.
  • Η πλούσια υφή της πίτας, που χάρη στο χυλό είναι αφράτη και μαλακιά.
  • Η ευκολία στην παρασκευή της, που την καθιστά ιδανική επιλογή για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.
  • Η ποικιλία στις γεύσεις, καθώς μπορεί να γίνει με διάφορα τυριά, μυρωδικά και μπαχαρικά αν θέλετε.

Πώς θα την απολαύσω:

  • Ζεστή ή κρύα, η πατσαβουρότυροπιτα είναι πάντα νόστιμη.
  • Μπορεί να αποτελέσει ένα χορταστικό πρωινό, ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα νόστιμο σνακ.
  • Συνδυάζεται ιδανικά με οποιοδήποτε φαγητο.

Συνολικά, η πατσαβουρότυροπιτα είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή που αξίζει να δοκιμάσετε. Είτε είστε λάτρης της παραδοσιακής κουζίνας, είτε απλά ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο, η πατσαβουρότυροπιτα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

10 φύλλα κρούστας,
600 γραμμάρια τυριά επιλογής (φέτα , ανθότυρο, μοτσαρέλα)
200 γραμμάρια νερό
300 γραμμάρια γάλα,
4 αυγά
πιπέρι,
1 χαρτάκι baking ,
και λίγο λάδι

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε τα τυριά τρίβουμε με τα χέρια προσθέτουμε το νερό ,το γάλα χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε το πιπέρι ,το baking και το λάδι ,ανακατεύουμε καλά στη συνέχεια παίρνουμε ένα-ένα φύλλο το βουτάμε μέσα στη ζύμη και το βάζουμε τσαλακωμένο μέσα σε λαδωμένο ταψί κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί ψήνουμε στην κάτω σχάρα αέρα στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά καλή σας επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri

Προηγούμενο άρθροΑχνιστά μύδια με μουστάρδα και μυρωδικά: Η απόλαυση στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΨωμί Γάστρας: Η Παραδοσιακή Συνταγή