Πεινιρλί με τυριά και αυγό

Αυτό το πιάτο είναι πραγματικά απολαυστικό! Η ζύμη είναι αφράτη και μαλακιά, ενώ τα τυριά λιώνουν στο στόμα, δημιουργώντας μια θεϊκή γευστική εμπειρία. Η προσθήκη του αυγού προσθέτει πρωτεΐνη και κάνει το πιάτο πιο χορταστικό.

Είναι ιδανικό για πρωινό, καθώς σας δίνει ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Μπορείτε επίσης να το απολαύσετε ως δεκατιανό ή βραδινό.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του πιάτου:

  • Εύκολο στην παρασκευή: Μπορείτε να το φτιάξετε σε λίγα μόλις λεπτά.
  • Πολύχρηστο: Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.
  • Χορταστικό: Σας κρατά χορτάτους για ώρες.
  • Πλούσιο σε γεύση: Η αρμονική συνύπαρξη ζύμης, τυριών και αυγού δημιουργεί μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε τα τυριά και τα υλικά της αρεσκείας σας.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο! Είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

Ζύμη:

100 ml γάλα
100 ml νερό
20 γραμμάρια μαγιά
0,5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
300 γραμμάρια αλεύρι

Γέμιση:
200 γραμμάρια σκληρού τυριού (parmezana) ή γραβιέρα
200 γραμμάρια τυρί cottage ή μηζυθρα
2-3 κουταλιές της σούπας γιαουρτι
Αλάτι
3 αυγά
20-30 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Σε χλιαρό γάλα και νερό, διαλύουμε τη μαγιά + τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε + το λάδι και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη κάτω από μια πετσέτα για 1-1,5 ώρα.

Τρίψτε το τυρί σε χοντρό τρίφτη + cottage ή μηζύθρα θρυμματισμένh με ένα πιρούνι, γιαουρτι, αλάτι για γεύση, ανακατέψτε, χωρίστε τα σε 6 μέρη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο σκληρό τυρί (για παράδειγμα, σουλουγκούνι).
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, ανοίγουμε με διάμετρο 27-30 εκ. (άνοιξα σε ένα χαλάκι σιλικόνης αλειμμένο με λάδι).
Βάλτε την γέμιση στις δύο πλευρές του κύκλου, τσιμπήστε (κλειστε μέσα την γέμιση) τη ζύμη και σχηματίστε σε μορφή βάρκας.


Βάζουμε μέσα “στην βάρκα” την υπόλοιπη γέμιση, ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει, κάνουμε μια εσοχή στο κέντρο, σπάμε ένα αυγό (ή κρόκο) και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Ο κρόκος πρέπει να είναι ρευστός, όταν σερβίρετε τον ανακατεύετε με το τυρί.
Αλείφουμε τις πλευρές του ζεστού με βούτυρο.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Тетяна Мельничук