Πεντανόστιμες τηγανίτες

✅Εκτέλεση:

3-4 αυγά
1 λίτρο ζεστό γάλα
1 κουτ.γλ αλάτι,
1 κουτ.γλ ξινό,
2 κουτ.γλ Ζάχαρη
Αλεύρι
1 κουτ.γλ σόδα

✅Προετοιμασία:

Χτυπάμε τ’ αυγά, προσθέτουμε σε 1 λίτρο ζεστό γάλα + το αλάτι, ξινό, ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει η σύσταση της παχύρρευστης κρέμας γάλακτος και μετά προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, ανακατεύουμε και ξεκινάμε το ψήσιμο.
Το τηγάνι μπορεί να λαδωθεί μόνο πριν από την πρώτη τηγανίτα. Οι έτοιμες τηγανίτες, αν θέλετε, σερβίρονται με μέλι, σαντιγι ή ότι άλλο θέλετε.

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανίτες μήλου😋

✅Υλικά:

Μήλο – 1 τεμ.
Κεφίρ – 150 ml
Αυγό – 1 τεμ.
Αλεύρι – 4 κουταλιές της σούπας.
Σόδα – 0,25 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα – 1 πρέζα
Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα) – 50 ml

✅Μαγείρεμα:

1. Ρίξτε το κεφίρ σε ένα μπολ, σπάστε το ένα αυγό, προσθέστε ζάχαρη και κανέλα. Τρίβουμε ένα μήλο στον χοντρό
τρίφτη. Προσθέστε στη ζύμη. Βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα ή πιρούνι.
2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λάδι. Βγάλτε με κουτάλι τη ζύμη. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
3. Βάλτε τις ετοιμες τηγανίτες σε χαρτοπετσέτες για να φύγει το λάδι.
Σερβίρετε με μέλι, ή ζαχαρουχο γάλα.

Καλή Απόλαυση