Πολύ αφράτη πίτα με μήλα και καρύδια

Η πίτα με μήλα και καρύδια είναι μια κλασική ελληνική συνταγή που είναι αγαπητή από μικρούς και μεγάλους. Είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά. είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, δεκατιανό ή επιδόρπιο. Είναι ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ που θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας ή να σας γλυκάνει το στόμα μετά το φαγητό.

Συστατικά

2 μέτρια μήλα
3 αυγά
Ζάχαρη 1,5 φλιτζάνι
Βούτυρο 60 γρ. + κουταλάκι του γλυκού για επάλειψη
Γιαούρτι 2/3 φλιτζάνιου
Ζάχαρη βανίλια 10 g
μπεικιν παουντερ 10 g
Λευκό αλεύρι 2 φλιτζάνια
Ψυχα καρυδιού 1/3 φλιτζάνι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια προσθέτετε εναλλάξ το λιωμένο βούτυρο, τα μήλα σε κύβους, προηγουμένως καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια, το γιαούρτι, τη ζάχαρη βανίλια και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε καλά.

Βουτυρώνετε με μαλακό βούτυρο μια φόρμα για πίτα 28 εκατοστών και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
Πασπαλίζετε την κορυφή με χοντροκομμένα καρύδια.

πίτα με μήλα και καρύδια
_cuva

Ψήστε στους 180 βαθμούς για τα πρώτα δέκα λεπτά και στη συνέχεια στους 160 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει.
Περίπου 25 λεπτά, αλλά εξαρτάται από το φούρνο.
Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ αφράτη πίτα με μυρωδιά μήλου και καρυδιών!

Σημείωση: το φλιτζάνι χωράει 200 ml.

Η Συνταγή είναι της Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπουρεκάκια…συνταγή βήμα βήμα
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα Νηστίσιμη: Γιατί η Απόλαυση Δε Σταματάει ποτέ