Βουτυχτή

Η συνταγή της πίτας είναι της Αργυρώ Μπαρμαρίγου λέγεται βουτυχτη και η εκτέλεση της κας Athanasia Tsigara.Εγω αντί για νερό που λέει η συνταγή έβαλα γάλα έγινε πιο αφρατη..

Υλικά

500 γρ φύλλο κρουστας
2 ποτήρια γάλα πλήρες
5 αυγά
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
6 κουταλιές λάδι ελαφρύ
1 μπεκιν
Και λίγο λάδι για να λαδώσουμε τα φύλλα
Και ότι τυρία θέλουμε εγώ έβαλα φέτα και τυρί κίτρινο
γύρω στα 500 γρ την ποσότητα την κάνουμε εμείς όπως θέλουμε! Αν θέλουμε λιγότερο ή περισσότερο.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά ! βάζουμε σε ένα ταψί 5 φύλλα κατά τα λαδώνουμε από όλες τις πλευρές ,κράτημα 2 φύλλα για το σκεπασμα! Και τα υπόλοιπα τα βουτάμε στο μίγμα και τα βάζουμε στο ταψί σουρωμένα! Οτι μίγμα περισσέψει το ρίχνουμε από πάνω και βάζουμε τα φύλλα που κρατήσαμε για το τέλος ,τα λαδώνουμε και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά στου 170 η 180 στις αντιστάσεις πανω, κάτω μέχρι να ροδίσει η πίτα μας 💕💕

Βουτυχτή

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ένα ελαφρύ κέικ πορτοκαλί με ζουμερή σάλτσα πορτοκαλιού

Συστατικά:

Για την τούρτα:
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Βανίλια
250 γρ. Ζάχαρη (ένα φλιτζάνι και ένα τέταρτο)
200 γρ. Φυτικό λάδι (φλιτζάνι)
125 ml χυμός πορτοκάλι (μισό φλιτζάνι)
125 ml γάλα (μισό φλιτζάνι)
Ξύσμα πορτοκαλιού και ξύσμα λεμονιού
300 γρ. Αλεύρι (δύο φλιτζάνια και δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας)
1 Φάκελος μπεικιν

Για την σάλτσα πορτοκαλιού:
2 κσ ζάχαρης
1 κσ κορν φλαουρ
240 ml χυμός πορτοκάλι στραγγισμένο

Η μέθοδος:

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 4-5 λεπτά για να κάνουμε το
μείγμα κρεμώδης και παχύ. Προσθέτουμε λάδι, χυμό πορτοκάλι και γάλα, στη συνέχεια
προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μαζί για να φτιάξουμε
ένα λείο μείγμα κέικ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλούπι 24 cm, καλα βουτυρωμνο και αλευρωμένο και
το βάζουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 180 για 35 λεπτά.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στην φόρμα και το αναποδογυρίζουμε.

Η σάλτσα πορτοκαλιού αναμιγνύει όλα τα συστατικά της και στη συνέχεια στη
φωτιά με ανάδευση για να πηξει το μείγμα.
Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω από το κέικ.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαρινάδα για κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΕκμέκ με καταϊφι σε ποτήρι