Τι πιο όμορφο από μια σπιτική πίτσα, φτιαγμένη με τα αγαπημένα σας υλικά;
Ας δούμε μαζί μια απλή και νόστιμη συνταγή για να φτιάξουμε τη δική μας πίτσα.
Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:

Για τη ζύμη:
Μισό φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
500 γραμμάρια αλεύρι
Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)

Για τη γέμιση:
Σάλτσα ντομάτας (φτιαγμένη με πουρέ ντομάτας, αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο)
Τριμμένη μοτσαρέλα
Τριμμένη γκούντα
Τριμμένο ένταμ

Εκτέλεση:

Ζύμη:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να αφρίσει.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Συναρμολόγηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα, την γκούντα και το ένταμ.
Ψήσιμο:
Ψήνουμε την πίτσα για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.

H Συνταγή της  Παλμιρα Αριστου