Πορτοκάλι γλασέ με σοκολάτα

Το πορτοκάλι γλασέ με σοκολάτα είναι μια απολαυστική γεύση που συνδυάζει τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού με τη γλυκιά και κρεμώδη υφή της σοκολάτας. Είναι ένα εξαιρετικό γλυκό για να απολαύσετε μετά το γεύμα ή ως επιδόρπιο. Η συνδυασμένη γεύση του πορτοκαλιού και της σοκολάτας δημιουργεί έναν αρμονικό συνδυασμό που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των γλυκών.

Εκτέλεση

2 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμός από ½ λεμόνι
200 γρ μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόψτε τα πορτοκάλια στη μέση και κόψτε τα σε φέτες πάχους 1/2 εκ.
Βήμα 2
Βράζουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε νερό που σιγοβράζει για 30 δευτερόλεπτα, τις στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.
Βήμα 3
Βράστε 1 φλιτζάνι νερό και 1 φλιτζάνι ζάχαρη  για 10 λεπτα, προσθέστε τα πορτοκάλια και μαγειρέψτε μεχρι να πηξει το σιροπι. Λίγα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Στραγγίστε τα πορτοκάλια σε μια σχάρα σε ζεστό μέρος ή σε χαμηλό φούρνο όλη τη νύχτα για να στεγνώσουν.
Βήμα 4
Λιώνουμε σε ένα μπολ τη μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βουτάμε τις φέτες πορτοκαλιού στη
σοκολάτα, αφήνουμε να σφιξει η σοκολάτα και σερβίρουμε.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με χυμό πορτοκαλιού και διακοσμημένο με γλασέ φέτες πορτοκαλιού 

Κέικ με χυμό πορτοκαλιού και διακοσμημένο με γλασέ φέτες πορτοκαλιού

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 φλιτζάνια αλεύρι απλό
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180’C

Χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά, τη βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού
Προσθέστε τα ξηρά υλικά μέχρι να ενωθούν
Ρίχνουμε το κουρκούτι σε λαδωμένο/αλευρωμένο ταψί
Ψήνουμε για 50 λεπτά
Σιροπιασμένες φέτες πορτοκαλιού
Κόβουμε σε λεπτές φέτες 3 πορτοκάλια
Φτιάξτε ένα σιρόπι με 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι
Τοποθετήστε τις φέτες πορτοκαλιού σε μια στρώση για 5 λεπτά στο χαμηλό
Κάνουμε μια σχισμή, τυλίγουμε σαν χωνάκι και διακοσμούμε το κέικ
Ρίξτε στο κέικ το υπόλοιπο σιρόπι

Καλή Απόλαυση

Δημοσίευση του χρήστη Effie Harris