Πράσα με λουκάνικα
Μια νόστιμη, γρήγορη και εύκολη μεσογειακή συνταγή, πράσα με λουκάνικα!
Τώρα που τα πράσα είναι στην εποχή τους, μια πεντανόστιμη λύση για όλη την οικογένεια, είναι
να τα “παντρέψουμε” με λουκάνικα με λίγη φαντασία!
Απαραίτητα Υλικά:
✔ 4-5 πράσα
✔ 500 γραμ. χοιρινό
✔ 50 ml. ερυθρό κρασί
✔ Μαύρο και κόκκινο πιπέρι
✔ 1 κσ πελτέ ντομάτας
✔ Αλάτι για γεύση, λάδι
✔ 50 γρ τυρί φέτα τριμμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι και κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια (ροδέλες) και το σωτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα πράσα με το κόκκινο.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε μετα καπνιστή πάπρικα μια κουταλιά πελτε ντομάτα και λίγο νεράκι ώστε να σκεπάζει το φαγητό, και τις λιαστές ντομάτες.
Αφού πάρει μια βράση αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μαυρο και κόκκινο πιππερι ή tabasco , (αν μας αρέσουν τα καυτερά, αλλιώς το παραλείπουμε).
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν εξατμιστεί το νερό και βράσουν καλά τα πράσα. Σ’ αυτή τη φάση τρίβουμε το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!!
Θα σας τρελάνει η γευση του