Πράσα με Χοιρινές μπριζόλες

Γεύση:

  • Πλούσια και γευστική: Η σάλτσα ντομάτας, τα σοταρισμένα πράσα και τα μπαχαρικά συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια πλούσια και γευστική σάλτσα που ταιριάζει τέλεια με τις τρυφερές χοιρινές μπριζόλες.
  • Γλυκιά και αλμυρή: Η γλυκιά γεύση από τα πράσα ισορροπεί τέλεια με την αλμυρή γεύση του χοιρινού, δημιουργώντας ένα αρμονικό γευστικό αποτέλεσμα.
  • Πικάντικο: Ανάλογα με τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται, το πιάτο μπορεί να έχει μια πιο ήπια ή πιο πικάντικη γεύση.

Υφή:

  • Τρυφερές μπριζόλες: Το χοιρινό κρέας μαγειρεύεται μέχρι να γίνει τρυφερό και ζουμερό.
  • Μαλακά πράσα: Τα πράσα σοτάρονται μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν.
  • Πηχτή σάλτσα: Η σάλτσα ντομάτας πήζει ελαφρώς, δημιουργώντας μια πλούσια υφή που αγκαλιάζει τις μπριζόλες και τα πράσα.

Εμφάνιση:

  • Ορεκτικό και χρωματιστό: Το πιάτο έχει ένα ορεκτικό και χρωματιστό στήσιμο, με τις ροζ μπριζόλες, τα λευκά πράσα και την κόκκινη σάλτσα ντομάτας.
  • Απλό: Η παρουσίαση του πιάτου είναι απλή και εύκολη, χωρίς περίτεχνες γαρνιτούρες.

Συνολικά:

  • Ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο: Πρόκειται για ένα πλήρες γεύμα που προσφέρει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.
  • Εύκολο στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ιδανική για αρχάριους μάγειρες.
  • Κατάλληλο για κάθε περίσταση: Μπορεί να σερβιριστεί ως οικογενειακό γεύμα, αλλά και σε πιο επίσημες περιστάσεις.

Υλικά

1 κιλό Πράσα
2-3 Χοιρινές μπριζόλες
1 κρασοποτηρο λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ,
1 κούπα ντομάτα
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι μαύρο και σπυριά μπαχάρι!

Εκτέλεση

Καθαρίζω και κόβω τα πράσα σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε νέρο με ξύδι για 10 λεπτά!
Μετά τα πλένω και τα ζεματαω για 5 λεπτά και τα αφήνω να στραγγισουν!
Πλένω και στεγνωνω τις μπριζόλες ! Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και σωταρω τις μπριζόλες κι απ τις δυο πλευρες!
Τις βγάζω και βάζω κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο να γυαλίσουν! Ξαναβάζω το κρέας,1 κουταλιά πελτέ, 1 κούπα ντομάτα δική μου
και σβήνω με κόκκινο κρασί!Βάζω και 1 κουπα νερό και βράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας(για 3/4 περίπου)!
Βάζω τα πρασα, αλάτι, πιπέρι μαύρο και σπυριά μπαχάρι! Αφήνω αλλά 10-15 λεπτά και είναι έτοιμο!
Το τρώμε με φέτα και ζεστό ψωμάκι!

Καλή όρεξη σε οτι μαγειρεψατε!

H συνταγή είναι της Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη

Προηγούμενο άρθροΚρεατόσουπα χυλωμένη και νοστιμότατη – Βραστό μοσχαρίσιο (χτένι) με λαχανικά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με χρυσαφένια κρούστα, πνιγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών