Αυτό το Προφιτερόλ με κρουασανάκια είναι μια απολαυστική και πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού γλυκού. Χρησιμοποιεί κρουασανάκια αντί για σουδάκια, προσφέροντας μια τραγανή βάση για την κρεμώδη γέμιση. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι πλούσια και βελούδινη, ενώ η σοκολάτα προσθέτει μια ωραία υφή και μια γευστική πινελιά.
Υλικά:
1 συσκευασία κρουασανάκια βουτύρου (περίπου 10-12 τεμάχια)
1 λίτρο γάλα
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίες
3 κ.σ. κακάο
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
500 ml γάλα (ή λιγότερο, ανάλογα με την πυκνότητα που θέλετε)
Ξύσμα σοκολάτας για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τις βανιλίες.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα κορν φλάουρ – ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Για τη σοκολάτα:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με το κακάο.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα άνθος αραβοσίτου – κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει.
Για το στήσιμο του γλυκού:
Κόβουμε τα κρουασανάκια στη μέση.
Γεμίζουμε τα κρουασανάκια με την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή ενός κουταλιού.
Βαζουμε στην βάση ενος μπολ λιγη κρεμα
Βουτάμε τα γεμιστά κρουασανάκια στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε στο μπολ μεσα στην κρεμα .
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, φτιάχνοντας στρώσεις από κρουασανάκια και σοκολάτα.
Γαρνίρουμε με κρεμα και τριμμενα κρουασανακια και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Christina Kalogianni
Προτείνουμε:
Αν θέλετε πιο σφιχτή σοκολάτα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο άνθος αραβοσίτου στο μείγμα.
Μπορείτε να σερβίρετε το προφιτερόλ με σαντιγί ή παγωτό.
Καλή όρεξη!