Αυτό το Προφιτερόλ με κρουασανάκια είναι μια απολαυστική και πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού γλυκού. Χρησιμοποιεί κρουασανάκια αντί για σουδάκια, προσφέροντας μια τραγανή βάση για την κρεμώδη γέμιση. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι πλούσια και βελούδινη, ενώ η σοκολάτα προσθέτει μια ωραία υφή και μια γευστική πινελιά.

Υλικά:

1 συσκευασία κρουασανάκια βουτύρου (περίπου 10-12 τεμάχια)
1 λίτρο γάλα
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίες
3 κ.σ. κακάο
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
500 ml γάλα (ή λιγότερο, ανάλογα με την πυκνότητα που θέλετε)
Ξύσμα σοκολάτας για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τις βανιλίες.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα κορν φλάουρ – ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Για τη σοκολάτα:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με το κακάο.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα άνθος αραβοσίτου – κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει.

Για το στήσιμο του γλυκού:

Κόβουμε τα κρουασανάκια στη μέση.
Γεμίζουμε τα κρουασανάκια με την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή ενός κουταλιού.
Βαζουμε στην βάση ενος μπολ λιγη κρεμα
Βουτάμε τα γεμιστά κρουασανάκια στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε στο μπολ μεσα στην κρεμα .

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, φτιάχνοντας στρώσεις από κρουασανάκια και σοκολάτα.
Γαρνίρουμε με κρεμα και τριμμενα κρουασανακια και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Προφιτερόλ με κρουασανάκια
Προφιτερόλ με κρουασανάκια

Η Συνταγή είναι της κας Christina Kalogianni

Προτείνουμε:

Αν θέλετε πιο σφιχτή σοκολάτα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο άνθος αραβοσίτου στο μείγμα.
Μπορείτε να σερβίρετε το προφιτερόλ με σαντιγί ή παγωτό.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΓεμιστός Μπακλαβάς
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με αλεύρι ολικής μέλι και ελαιόλαδο