Το νεραντζάκι γλυκό του κουταλιού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής κουζίνας.
Η γεύση του είναι μοναδική, με μια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό, και το άρωμά του είναι απλά μαγευτικό.
Η παρασκευή του μπορεί να είναι χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Υλικά:
2 κιλά φλούδες από νεράντζια (ξεπικρισμένες και βρασμένες)
2 κιλά ζάχαρη
Νερό
Χυμός από 1 λεμόνι
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ξύσε τις φλούδες από τα νεράντζια, αποφεύγοντας το λευκό μέρος, καθώς είναι πικρό.
Ξέπικρισέ τις φλούδες βυθίζοντάς τις σε νερό για τουλάχιστον 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό αρκετές φορές.
Βράσε τις φλούδες σε φρέσκο νερό για 10 λεπτά, στραγγίξε τις και επανάλαβε τη διαδικασία άλλη μια φορά.
Σιρόπι:
Βάλε τις φλούδες και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και άφησέ τις όλη νύχτα να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Την επόμενη μέρα, πρόσθεσε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φλούδες.
Βράσε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προσθέσε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Το αλάτι θα αναδείξει τη γεύση του γλυκού.
Μόλις το γλυκό είναι έτοιμο, βγάλε το από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
Μεταφέρε το σε αποστειρωμένα βάζα και κλείσε τα καλά.

H συνταγή είναι της κας Vasiliki Saltaoura