Συστατικά:

1,8 – 2 kgr σπάλα ή ελιά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 καρότα κομμένα στη μέση
170 gr πελτές ντομάτας
4 κουπες ζωμό βοδινού κρέατος ή νερό
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8 Μίσχοι θυμάρι
3 Φύλλα Δάφνης
½ κουπα μουστάρδα σκόνη,
1 φιάλη μπύρα
1 μικρό κεφάλι λάχανο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς
Στεγνώνουμε καλά το κρέας και αλατοπιπερώνουμε πολύ από κάθε πλευρά.
Σε μία κατσαρολα, τσιγαρίστε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα, σοτάρετε μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και τον πελτέ ντομάτας, μαγειρέψτε για άλλα πέντε λεπτά.
Ντεγλασάρετε την κατσαρόλα με τη μπύρα, ξύνοντας τυχόν κομμάτια από τον πάτο και ανακατέψτε μέσα τη μουστάρδα. Ανάβουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή σκάλα και αφήνουμε να βράσει.

Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού.
Βάζουμε το ψητό στο ταψί, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 5 1/2 ώρες.
Προσθέστε το λάχανο στα πλαϊνά του ψητού και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλη μια ώρα.
Αφαιρέστε όλο το κρέας και τα λαχανικά και προσθέστε την υπέροχα αρωματισμένη σάλτσα που έχει πήξει
καθ ‘όλη τη διάρκεια του ψησίματος.

Απολαύστε το και πείτε μου τη γνώμη σας!

ΠΗΓΗ: LiBella’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Μοτζαρέλας…Ιδανικό για στιγμές που πρέπει να κάνετε εντύπωση.
Επόμενο άρθροΜακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα και ρίγανη