Γεμιστα πτι μπερ με σοκολάτα

Γεμιστά πτι μπερ με σοκολάτα ένα απλό γλυκάκι θα το λατρέψουν πρωτα παιδιά αλλά και οι μεγαλοι θα το βρουν καταπλητικό για τον καφέ τους

Συστατικά

2 πακετα πτιμπερ
170 γρ μαργαρίνη
170 γρ σοκολάτα
200 γρ ζάχαρη
2 αυγα
170 γρ αλεσμένα καρύδια
6 κουταλιές αλεσμένα μπισκότα πτιμπερ

Παρασκευή

Η μαργαρίνη, η σοκολάτα, η ζάχαρη και τα αυγά βράζονται στον ατμό μέχρι να λιώσουν όλα και να ενωθούν.
Προσθέστε τα αλεσμένα καρύδια και τα μπισκότα όσο είναι ζεστά.
Αραδιάζουμε τα μπισκότα πτι μπερ σε ένα ταψί, το ραντίζουμε με λίγο γάλα και το απλώνουμε με τη ζεστή γέμιση.
Στη συνέχεια, τακτοποιήστε τα μπισκότα πτι πάνω από τη γέμιση και το ραντίζουμε με λίγο γάλα.
Λιώνουμε λίγη σοκολάτα και την πασπαλίζουμε πάνω στο μπισκότο.
Όταν δέσει το γλυκακι και μαλακωσει λίγο το μπισκότο, κόβουμε κάθε κύβο μπισκότου πτι μπερ έτσι ώστε να προκύψει ένα τρίγωνο.

ΠΗΓΗ: coolinarikaby Podravka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

          Γιαουρτογλυκό σε 5′ πανεύκολο δροσερό παγωτογλυκό              (δεν θα το πιστεύετε το αποτέλεσμα)

παγωτογλυκό υπέροχο

ΥΛΙΚΑ :

2 Πακέτα μπισκότα (πτι μπερ ή Γεμιστά ή digestive)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400γρ ή 300ml)
1 κουτί βύσσινο ζελέ ή μαρμελάδα αγριοκερασο
*προαιρετικά κομματάκια φράουλας ή άλλου φρούτου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε τα 2 πακέτα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ θα ανακατέψουμε με σύρμα το γιαούρτι με το ζαχαρούχο μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα μας (μπορούμε μέσα να βάλουμε και κομματάκια από φρέσκα φρούτα). Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να καλυφθούν και να μαλακώσουν τα μπισκότα. Σε ένα ταψάκι (τσέρκι) 25 εκ το στρώνουμε με αντικολλητικο χαρτί γύρω γύρω μόνο (όχι από κάτω) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και στο στρώνουμε καλά. Από πάνω αδειάζουμε μία κονσέρβα βύσσινο ζελέ εμπορίου ή μία μαρμελάδα αγριοκέρασο με βύσσινο ή κεράσι γλυκό και το απλώνουμε σε όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το αφήνουμε εκεί μερικές ώρες μέχρι να παγώσει καλά και να σφίξει το γλυκό.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και…

Υ.Γ Οταν κόψουμε το κομμάτι μας μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά και γίνετε ένα υπέροχο παγωτογλυκό

Καλή σας Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜια αφράτη, αέρινη αρωματική πλεξούδα δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.
Επόμενο άρθροΓαλλική ζύμη για αφράτα αρτοσκευάσματα: επιλογή για έμπειρες οικοδέσποινες