Ραβανί Δαμασκού

Το Ραβανί Δαμασκού, ένα σιροπιαστό γλυκό με πλούσια ιστορία και ασύγκριτη γεύση, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια γαστριμαργική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε. Ας δούμε τι κάνει αυτό το γλυκό τόσο ξεχωριστό:

Αξεπέραστη γεύση: Το Ραβανί Δαμασκού συνδυάζει ιδανικά την τραγανή κρούστα του σιμιγδαλιού με το ζουμερό σιρόπι λεμονιού, δημιουργώντας μια αξεπέραστη γευστική αρμονία. Η προσθήκη καρυδιών και κανέλας χαρίζει στο γλυκό μια ζεστή και πικάντικη νότα

Πλούσια ιστορία: Το Ραβανί Δαμασκού έχει τις ρίζες του στην Ανατολία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αραβικής και μεσογειακής κουζίνας. Η συνταγή του έχει περάσει από γενιά σε γενιά, διατηρώντας την αυθεντικότητα και την παράδοση.

Εύκολη προετοιμασία: Σε αντίθεση με άλλα σιροπιαστά γλυκά, το Ραβανί Δαμασκού είναι σχετικά εύκολο στην παρασκευή του. Απαιτεί απλά υλικά και η διαδικασία ψησίματος και σιροπιάσματος είναι απλή και γρήγορη.

Συνοψίζοντας: Το Ραβανί Δαμασκού, με την αξεπέραστη γεύση, την πλούσια ιστορία και την εύκολη προετοιμασία, αποτελεί ένα γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε το και ανακαλύψτε μια γλυκιά πανδαισία!

Συμβουλές:

  • Για ακόμα πιο τραγανή κρούστα, μπορείτε να ψήσετε το ραβανί σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Φροντίστε το σιρόπι να είναι ζεστό όταν το ρίξετε στο ραβανί.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε το ραβανί με τριμμένα καρύδια ή κανέλα

Υλικά

4 φλιτζάνια ζάχαρη παρά ένα δάχτυλο
3,5 φλιτζάνια νερό
1 φέτα λεμόνι
μισό κιλό γιαούρτι
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
350 γρ σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 μπολ χοντροαλεσμένα καρύδια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό ,την φέτα του λεμονιού και ανακατεύουμε συχνά.
Μόλις το σιρόπι αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το γιαούρτι σ ένα μπολ προσθέτουμε τα 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι την σόδα και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Σ ένα βουτυρωμένο πυρέξ ρίχνουμε το μισό απο το μείγμα μας και τα μισά καρύδια απ το μπολ.

Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και τα υπόλοιπα καρύδια.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.


Μόλις το βγάλουμε απ τον φούρνο ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι με μια κουτάλα μέχρι να τελειώσει.
Όταν κρυώσει το γλυκό μας και απορροφήσει το σιρόπι το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Και τώρα το γλυκάκι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!!
Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες με σάλτσα βελουτέ
Επόμενο άρθροΔύο ξεχωριστά κέικ σε 1 καλούπι…ας το φτιάξουμε μαζί