Κέικ με αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα

Συστατικά:

4 αυγά
200 γρ βούτυρο μαλακό
200 γρ ζάχαρη
50 ml λάδι
3 κουταλιές της σούπας γάλα
260 γρ αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
25 γρ καρύδια (5-6 καρύδια), 50 γρ σταφίδες, 100 γρ μείγμα φουντουκιών, 50 γρ κομπόστα κεράσι
ρούμι
τριμμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι

Γλάσο: 50 γρ λευκή σοκολάτα + 1 κουταλιά λάδι

Εκτέλεση.

1. Ανακατεύουμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη.
2. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά και ανακατέψτε μετά από κάθε ένα.
3. Προσθέτουμε το λάδι, μια κουταλιά της σούπας γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με τοα συρμα.
4. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ρούμι, τους ξηρούς καρπούς, τα κεράσια και τα αποξηραμένα φρούτα και μετά χωρίστε
τη σύνθεση σε δύο μέρη.

5. Σε ένα από τα μέρη προσθέστε κακάο και δύο κουταλιές της σούπας γάλα.
6. Αδειάζουμε εναλλάξ τις δύο συνθέσεις στην φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Κόβουμε τη σύνθεση με ένα μαχαίρι σε δύο – τρία
μέρη κατά μήκος του δίσκου μέχρι ένα βαθύτερο “μαρμάρινο” αποτέλεσμα.
7. Ψήνουμε τη σύνθεση στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ή μέχρι να περάσει το τεστ της
οδοντογλυφίδας. Αφήνουμε να κρυώσει και γλασάρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα με 1 κουταλιά λάδι και γαρνίρουμε με φουντούκια
και αποξηραμένα φρούτα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΌλο το διαδίκτυο αγάπησε αυτή την εύκολη τυρόπιτα
Επόμενο άρθροΤσουρεκάκια…τόσο αφράτα δεν έχετε ξαναφάει