Ραβανί Βέροιας με κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια

Υφή: Το ραβανί Βέροιας έχει μια υπέροχη, σιροπιαστή υφή που λιώνει στο στόμα. Η κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια προσθέτει μια βελούδινη και δροσερή υφή, δημιουργώντας μια ωραία αντίθεση με το σιροπιαστό ραβανί.

Γεύση: Η πλούσια γεύση του ραβανί Βέροιας συνδυάζεται αρμονικά με την γλυκιά και βανιλάτη γεύση της κρέμας άνθος αραβοσίτου. Το σιρόπι δίνει μια ωραία ισορροπία με την γλυκύτητα, ενώ το λεμονι  προσθέτει μια αρωματική πινελιά.

Εμφάνιση: Το ραβανί Βέροιας με κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Το χρυσαφένιο χρώμα του ραβανί έρχεται σε αντίθεση με το λευκό της κρέμας, δημιουργώντας ένα ορεκτικό και λαχταριστό γλυκό.

Συνολική εντύπωση: Το ραβανί Βέροιας με κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια είναι ένα απολαυστικό γλυκό που συνδυάζει υπέροχα την σιροπιαστή υφή, την βελούδινη κρέμα, την γλυκιά γεύση και την αρωματική κανέλα. Είναι ένα γλυκό που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 γιαουρτάκι 200γρ
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 μπεικιν-παουντερ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι

Για το σιρόπι:

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • λίγο χυμό λεμονιού

Για την κρέμα:

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 500ml γάλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν-παουντερ.
  5. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 22 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Για το σιρόπι:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού.
  2. Φέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
  3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρά.

Για την κρέμα:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου με λίγο από το γάλα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα του άνθους αραβοσίτου στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Σερβίρισμα:

  1. Μόλις βγει το ραβανί από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  2. Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει καλά.
  3. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο ραβανί και σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα του ραβανί 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι με έτοιμο σιρόπι λεμονιού.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το ραβανί με σαντιγί ή με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Καλή όρεξη!

H εκτέλεση είναι της κας Rania Mantopoulou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρεβανι Βέροιας!!!

Αυθεντικό Ρεβανί Βέροιας σιροπιαστό που αν το φτιάξετε θα το λατρέψουν όσοι το δοκιμάσουν. Είναι αρωματικό και πολυ γευστικό

Υλικά

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 γιαούρτι 200 γρ.
1 κούπα ηλιέλαιο
Η κούπα είναι 220γρ.
1 φακελάκι μπέικιν
1 Βανιλια
Ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Αφήστε το στην άκρη.
Σπάστε τα αυγά και χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα ηλεκτρικό μίξερ και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι οι κρόκοι και η ζάχαρη να γίνουν αφράτοι και κρεμώδεις και η ζάχαρη να διαλυθεί.

Στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ανακατέψτε μέσα το μίξερ και το σπορέλαιο. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το μείγμα αλευριού, σιμιγδαλιού και μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ ανάμειξης.

Ξεπλύνετε καλά τον κάδο του μίξερ και προσθέστε τα ασπράδια των αυγών. Χτυπήστε με ένα σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Διπλώστε στο υπόλοιπο μείγμα μαρέγκας, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα.

Βουτυρώστε ένα ταψί και πασπαλίστε με σιμιγδάλι.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. Τρυπήστε με οδοντογλυφίδες και κόψτε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

Για το σιρόπι, βράστε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Ζεστό σιρόπι σε κρύο γλυκό Έβαλα λίγη καρύδα από πάνω γιατί μας αρέσει βγήκε τέλειο!

♥️♥️ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!! 🥰🥰

H Συνταγή και η φωτό είναι της Ελένη Παπατσάνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρεβανί 

Ρεβανί 

Υλικά

6 αυγα
1/2 ποτήρι ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα
1 ποτηρι σπορελαιο
2 φακελάκια μπεικιν
1 βανιλια
ξυσμα 1 λεμονιου
1 σακουλακι σιμιγδαλι ψιλο(500 γρ)

Για το σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτηρια νερο
1 βανιλια
φλουδα και χυμο απο 1 λεμονι
1 κ.σ φρεσκο αγελαδινο βουτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

Εκτέλεση

-Χτυπάω στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτα.Χαμηλώνω στο ελαχιστο την ταχυτητα και προσθετω το σπορελαιο,το γάλα συνεχιζοντας το χτυπημα,τη βανιλια το ξυσμα,και τέλος ολο το σακουλακι με το σιμιγδαλι και το μπεικιν.Το μίγμα θα ειναι ενας αφρατος χυλος νερουλος.Το αδειαζω σε βουτυρωμενο ταψι 30 εκ. και ψηνω στους 170 40 λεπτα περιπου.Το χαραζω σε κομματια και το αφήνω στην ακρη.

Βραζω το νερο με τη ζαχαρη,φλουδα και χυμο λεμονι,4-5 λεπτα.Προσθετω τη βανιλια και το βουτυρο χωρις να το ανακατεψω και οταν λιωσει το βουτυρο,σιροπιάζω λιγο λιγο (γιατι το ραβανι ειναι αφρος και θα διαλλυθει) με το ζεστο σιροπι,το χλίαρο γλυκο.Ειναι ονειρο!!!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ξένια Δάρρα

Προηγούμενο άρθροΚέικ με σοκολάτα και μαρμελάδα…τόσο απλό όσο και γευστικό
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες παπουτσάκια με πλούσια μπεσαμελ