Ρεβυθοκεφτέδες
Αυτή η συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες είναι απλά τέλεια! Είναι εύκολη, γρήγορη, και γευστική.
Λατρεύω το πόσο απλά είναι τα υλικά και η εύκολη εκτέλεση.
Εντυπωσιάστηκα από το πόσο γευστικοί και χορταστικοί ήταν οι ρεβυθοκεφτέδες.
Σίγουρα θα ξαναφτιάξω αυτή τη συνταγή!
Μερικές προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως ρίγανη, πάπρικα, ή κύμινο.
- Μπορείτε να ψήσετε τους ρεβυθοκεφτέδες αντί να τους τηγανίσετε.
- Μπορείτε να σερβίρετε τους ρεβυθοκεφτέδες με αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι,ρωσικη και τζατζίκι.
Συστατικά
3 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια, καλά στραγγιζόμενα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι μέντα ή άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
γενναιόδωρο αλάτι και πιπέρι
0,5 φλιτζάνι αλεύρι ρυζιού επιπλέον για επικάλυψη
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρίψτε τα μαγειρεμένα ρεβίθια στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να πάρετε μια πάστα.
Εάν η πάστα δεν σχηματίζεται, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό
για να βοηθήσετε τον επεξεργαστή.
Ανακατέψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, βότανα, αλεύρι ρυζιού και καρυκεύστε καλά.
Σχηματίστε μικρά στρογγυλά και επίπεδα μπιφτέκια, περάστε μέσα από το αλεύρι ρυζιού και
αφαιρέστε την περίσσεια. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε
τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
Καλή Επιτυχία