“Ρυζόγαλο” με καραμελωμένα μήλα και καρύδια

Αυτό το ” ρυζόγαλο ” δεν είναι απλά ένα κλασικό ρυζόγαλο όπως το ξέρουμε, αλλά μια εμπειρία γεμάτη γεύσεις και υφές που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις. Η κρεμώδης υφή της κρέμας με ρύζι και καλαμποκάλευρο αγκαλιάζει τα ζουμερά καραμελωμένα μήλα, ενώ τα τραγανά καρύδια προσθέτουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά.

Τι μου άρεσε:

  • Η τέλεια ισορροπία γλυκιάς και ξινής γεύσης: Η καραμέλα δίνει μια ζεστή γλυκιάδα, ενώ τα μήλα προσθέτουν μια δροσιστική ξινίλα.
  • Η πλούσια υφή: Το ρυζόγαλο είναι βελούδινο και κρεμώδες, ενώ τα καρύδια προσθέτουν μια ωραία αντίθεση με το τραγανό τους.
  • Η ευκολία στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στις δικές σας προτιμήσεις, προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά.

Προτάσεις:

  • Για ακόμα πιο εντονη την γεύση του ρυζιού, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ρύζι καθως και επιπλεον κανελα στο τελός.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μήλου θέλετε.
  • Αν δεν σας αρέσουν τα καρύδια, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αμύγδαλα ή φιστίκια.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το ρυζόγαλο ζεστό ή κρύο.

Συνολικά:

Το ρυζόγαλο με καραμελωμένα μήλα και καρύδια είναι ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Είναι εύκολο στην παρασκευή, γευστικό και θρεπτικό. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Συστατικά

1L Γάλα🥛
80 γρ καλαμποκάλευρο 🌽
20 γρ ρύζι🍚
20 γρ βούτυρο 🧈
200 γρ Ζάχαρη
1 Πράσινο Μήλο 🍏
Βανίλια
Φλούδα λεμονιού 🍋
Κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε μέσα σε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά το ρύζι το νερό και το αφήνουμε μέχρι να βράσει καλά και να μεινει με ελαχιστο νερο
Σε ένα μπολ βάζουμε το καλομποκάλευρο μαζί με 200 ml γάλα και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να διαλυθεί
Ανοίγουμε την κατσαρόλα μας το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι μια πρέζα ανακατεύουμε το σκεπάζουμε πάλι για 5 λεπτά
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα 800 ml γάλα μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη την φλούδα λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί η ζαχαρη.
Προσθέτουμε στο μπολάκι με το μειγμα καλαμποκάλευρου τη βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη

Στη συνέχεια συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια το γάλα για να μην αρπάξει μέχρι να ζεσταθεί καλά και μετά αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε μείγμα του καλαμποκάλευρου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα συνεχώς έως ότου πήξη κρέμα μας και
κάνει τις γνωστές φυσαλίδες.

Οταν πλέον έχει πήξει με μία κουτάλα μοιράζουμε στα μπολάκια μας να κρυώσει
Οσο κρυώνει η κρέμα σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές βούτυρο να λιωσει και συνέχεια προσθέτουμε μέσα τα μήλα μας τα οποία τα έχουμε κόψει σε μεγάλα κυβάκια περίπου 1-2 εκατοστα πάχος.
Ανακατεύουμε όσο να αρχίζουν να αλλαζουν χρωμα, στη συνέχεια όταν πλέον έχουν ψηθει προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη σιγα σιγα ανακατεύουμε μεχρι να πάρουμε μια σκούρα καραμέλα, προσθέτουμε την κανέλα ξανά ανακατεύουμε να πάρουμε το τελικό καραμελωμένο μείγματος και πριν το βγαλουμε ρίχνουμε και τα χοτροκομμενα καρύδια και σβηνουμε.
Προσθέτουμε από μία κουταλιά πάνω από τις κρέμες μας και σερβιρουμε

Καλή απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο…δεν περιγράφω πάρτε την συνταγή